Reacțiile reprezentanților PDM, PCRM și „Pro Moldova” la îndemnul candidatei Partidului „Șor” de a o susține la prezidențiale

Autor: , in Actualitate / Politic / Populare / Uncategorized / 13 octombrie, 2020, 11:48 Etichete:

Reprezentanții PCRM, PDM și „Pro Moldova” nu au luat, deocamdată, o decizie cu privire la îndemnul candidatei Partidului „Șor” la funcția de președinte al Republicii Moldova, Violeta Ivanov, de a o susține la scrutinul din 1 noiembrie. Totuși, unii spun că există motive pentru a nu-i oferi sprijin acesteia.

Contactată de COTIDIANUL, comunista Elena Bodnarenco a amintit că formațiunea din care face parte califică alegerile prezidențiale ca fiind neconstituționale și că „noi am declarat de la bun început că nu vom acorda sprijin nimănui”.

„Nu am discutat și sunt sigură că nici nu vom discuta despre acest apel. Doamna Ivanov nu este acea persoană care trebuie să solicite sprijin de la PCRM. Dacă ea a uitat de faptul că a trădat PCRM, noi ținem minte foarte bine. Cred că ea continuă să speculeze pe baza raitingului PCRM pentru a și-l ridica pe al ei”, a afirmat membra PCRM.

Conducerea PDM nu a răspuns la apelurile redacției noastre, însă deputatul democrat Nicolae Ciubuc a specificat că există „foarte multe motive” pentru care formațiunea să nu o susțină, însă o poziție oficială a partidului va fi anunțată mai târziu.

În același timp, Vladimir Cebotari, membru al Partidului „Pro Moldova”, a subliniat că formațiunea a discutat anterior despre mai mulți candidați pe care i-ar putea susține, dar o decizie urmează să fie luată ulterior, întrucât „până la alegeri mai este timp”.

„Astfel de decizii se iau doar în echipă. Nu am avut astfel de discuții. Am luat act, voi anunța colegii. Știm exact pe cine nu o să susținem și împotriva cui vom face campanie. Noi am avut mai multe discuții și viziuni, s-a discutat inclusiv în privința dumneaei, fiind colega noastră în PDM. Noi ne vom expune mai târziu, dar luăm în considerare și alți candidați pe care îi simpatizăm în această campanie”, a declarat Cebotari pentru COTIDIANUL.

Violeta Ivanov, care a fost anterior deputată din partea PCRM și PDM, părăsind formațiunile, a făcut marți, 13 octombrie, un apel către cele formațiuni să o susțină la prezidențiale, având în vedere că PCRM și PDM nu au înaintat un candidat propriu, iar pretendentul „Pro Moldova”, Andrian Candu, nu a fost admis în cursa electorală, fiindu-i validate un număr insuficient de semnături în susținerea acestuia.

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie candidează opt persoane: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA).

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X