Ultima oră! Stare de urgență în sănătate publică în Chișinău și în majoritatea raioanelor din țară

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 13 octombrie, 2020, 16:40 Etichete: ,

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică instituie, începând cu marți, data de 13 octombrie, stare de urgență în sănătate publică în Chișinău și în majoritatea raioanelor din Republica Moldova, în afară de raionul Hâncești, Leova și Soroca, unde a fost instituit cod Portocaliu de alertă. 

Potrivit documentului, decizia a fost adoptată după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a constatat că „situația epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendințele negative majore atestate în anumite unități administrativ-teritoriale ale țării”.

Totodată, începând cu 13 octombrie 2020, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Serviciul Vamal, prin Ordin comun vor stabili regimul de activitate a punctelor de trecere a frontierei de stat, ţinând cont de evoluţia situaţiei epidemiologice pe teritoriul ţării şi în afara acesteia sau, după caz, vor decide asupra necesităţii sistării sau reluării activităţii punctelor de trecere a frontierei de stat în condiţiile art. 11 alin.(6).

Lista raioanelor unde se instituie stare de urgenţă în sănătate publică:

CNESP

Menționăm că CNESP a aprobat marți mai multe măsuri de desfășurare a alegerilor prezidențiale. Astfel, alegătorii care vor veni să voteze până la ora 15:00 în ziua de 1 noiembrie și vor prezenta simtome de COVID-19 nu vor avea acces în secția de votare, însă vor fi înscriși în lista pentru votare la domiciliu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X