Președintele Igor Dodon i-ar fi transmis candidatului la șefia statului, Renato Usatîi, că-i este frică de Plahotniuc. S-ar fi întâmplat în cadrul campaniei prezidențiale din anul 2016, susține Usatîi.

Renato Usatîi a declarat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că a decis să-l susțină pe Dodon în 2016 deoarece acesta i-ar fi făcut mai multe promisiuni. Tot atunci, Igor Dodon i-ar fi transmis că-i este frică de Plahotniuc.

„Dodon a venit la mine la Moscova, erau colegii mei primari din țară în ospeție la mine, că era ziua mea de naștere, 4 noiembrie, înainte de turul doi și dl Dodon a venit cu dna Galina, soția sa, m-au felicitat cu ziua de naștere și în fața la toți Dodon a recunoscut, a spus: ‘Da, Renato, tu ai dreptate! Eu mă tem de Plahotniuc. Da, Renato, eu nu am tăria ta și nu pot ca tine să mă sui în copac, să mă sui pe o mașină, eu sunt alt om, dar dă-mi maximum 2-3 luni de zile după ce câștig alegerile…‘”, a declarat Usatîi.

Deși era evident că Plahotniuc și Dodon colaborau atunci, după cum susține Usatîi, el a decis totuși să-l susțină pe cel care ulterior câștiga alegerile prezidențiale.

„El pur și simplu mi-a promis în fața la toți colegii că Renato, eu îl vând pe Plahotniuc în maximum câteva luni și după asta de întâlnesc cu 50 de mii de oameni în Aeroportul Internațional Chișinău, strada mai bine ca tine nu o conduce nimeni, s-a văzut la proteste când am fost împreună cu Andrei Năstase și ne ducem cu oamenii și mai departe îl dăm…”, a mai spus Usatîi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. Usatii !! Nu ti-a spus nimeni ca esti penibil ca un „petuh” ? Crezi ca lumea a uitat inregistrarile, cum incercai sa-l imbunesti pe Plohotniuc, sa te accepte in Moldova ? Si daca esti asa de viteaz – de ce ai pus coada intre vine si ai sterpelit-o din tara, fix ca Plohotniuc – Luptator hrenov cu oligarhii si pentru binele oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here