(VIDEO) Andrei Năstase: „Republica Moldova nu trebuie să fie un poligon pentru puterile din Est și Vest, ci a tuturor cetățenilor”

Autor: , in Politic / Prezidențiale 2020 / 13 octombrie, 2020, 14:33 Etichete: ,

Candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Andrei Năstase, susține că actualul Guvern condus de Ion Chicu va fi demis, iar Alexandru Slusari va fi desemnat la funcția de prim-ministru, asta în cazul în care ajunge în fotoliul de șef de stat. Concurentul electoral susține că formațiunea pe care o conduce are deja pregătită garnitura noului cabinet de miniștri. 

„Facem tot ce ne stă în puteri ca Igor Dodon să fie bătut în aceste alegeri. Actualmente, Alexandru Slusari este, din punctul meu de vedere, cel mai indicat fie desemnat în calitate de premier. Și va fi desemnat de Andrei Năstase din calitate de președinte. De ce spun asta? Pentru că este bine pregătit, pentru că avem un program de țară care întrunește toate condițiile și este bazat pe realitățile Republicii Moldova, este structurat pe toate domeniile de activitate în programul pe care Alexandru Slusari și l-a însușit ca pe un program de guvernare. Președintele Andrei Năstase va face tot ce îi va fi in puteri ca acest Guvern să fie demis iar în locul lui să vină un Guvern în fruntea cu Alexandru Slusari, susținut de o garnitură de miniștri pe care noi o aveam gata să intre în activitate încă acum 4 luni de zile, atunci când am propus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, liderul Platformei DA susține că în eventualitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, Parlamentul nou format „va fi unul vremelnic”, iar după crearea unei alte majorități „să revenim la o formulă la care colegilor de la PAS să le poată reveni candidatura de prim-ministru”.

„Vom reuși să realizăm o majoritate în actualul Parlament? Eu zic că dacă am putut atunci să acumulăm 49 de mandate, atunci când Andrei Năstase va fi președinte vor sta în rând cei care vor vota sau vor accepta candidatura lui Alexandru Slusari. Dar, repet, acest Parlament va fi unul vremelnic, doar pe o perioadă în care depășim această criză, după care să putem pregăti niște anticipate corecte, libere, astfel încât toți concurenții politici să activeze în condiții egale. Atunci vom putea continua cu Alexandru Slusari și după crearea unei alte majorități să revenim la o formulă la care, de ce nu, colegilor de la PAS să le poată reveni candidatura de prim-ministru. Noi suntem deschiși la colaborare cu toți cei care vor binele Republicii Moldova, care vor schimbarea, care vor ca Republica Moldova să nu mai fie un poligon pentru puterile din Est și Vest, Republica Moldova trebuie să fie a tuturor cetățenilor, indiferent de limba pe care o vorbesc, biserica la care merg sau alte opțiuni pe care le are fiecare”, a mai adăugat politicianul.

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie candidează opt persoane: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X