(VIDEO) Deputat al Platformei DA: Igor Dodon nu se prezintă la ședințele de judecată în dosarul „sacoșa neagră”

Autor: , in Actualitate / Politic / 13 octombrie, 2020, 17:52

Timp de o lună și jumătate, Igor Dodon nu a participat la nicio ședință de judecată în dosarul penal „sacoșa neagra”. Mai exact, Dodon a lipsit de la cinci procese desfășurate în cadrul Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana. Declarațiile îi aparțin deputatului Iurie Reniță și au fost făcute în cadrul unui live pe pagina sa de facebook. Ludmila Munteanu, purtătorul de cuvânt al candidatului la președinție, Igor Dodon, nu a venit cu o reacție, deși site-ul Cotidianul.md a solicitat un comentariu în acest caz. 

„După cinci ședințe de judecată, Igor Dodon care a fost citat de fiecare dată să fie prezent sau cel puțin reprezentatul lui nu s-a prezentat. Este un act sfidător în adresa justiției și în adresa legilor Republicii Moldova pe care pretinsul președinte, Igor Dodon, ar avea moftul și ambiția că reprezintă acest stat. Pe parcursul a unei luni și jumătate la Judecătoria de la Ciocana are loc un proces judecătoresc în care participanții principali sunt Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, inclusiv eu ca și martor și persoană, care am depus o plângere penală deoarece Procuratura Generală prin intermediul Procuraturii Anticorupție a emis o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale în cazul faimosului „culioc”, a declarat Iurie Reniță.

Mai mult, lipsele consecutive ale lui Igor Dodon de la ședințele de judecată îl fac să creadă pe Iurie Reniță că acest dosar va fi clasat.

„Consider că neparticiparea lui vădită și fățișă este un act de ignorare a legilor Republicii Moldova și mai degrabă conduce la ideea că s-a făcut deja un aranjament cap-coadă, de sus până jos și dosarul va fi clasat”, a mai declarat deputatul Platformei DA.

Totuși, Iurie Reniță speră că la următorul proces, programat pentru data de 19 octombrie, Igor Dodon va fi prezent.

„După cinci lipse ar fi cazul ca să se prezinte, dacă nu poate veni sărmanul cu implicarea lui în campania prezidențială să-și trimită reprezentantul său”, a precizat deputatul.

În septembrie, deputatul Platformei DA a anunțat că Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iarolov au fost citați la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana.

Asta după ce Iurie Reniță a contestat în instanță decizia procurorilor anticorupție. Este vorba de hotărârea prin care n-a fost pornit dosar penal pe marginea imaginile video în care Plahotniuc i-a oferit o sacoșă neagră lui Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X