COVID-19 a mai luat viața unui medic moldovean

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 14 octombrie, 2020, 15:18

Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog al Centrului de Sănătate Publică Soroca, a decedat la vârsta de 78 de ani din cauza noului coronavirus. Vestea tristă a fost făcută de către angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, care au precizat că doctorul a fost un profesionist devotat și era de o cumsecădenie și înțelepciune rară. 

„Domnul Nicolae Gorcinschi va rămâne în memoria noastră drept un colaborator profesionist și devotat, un om deosebit, cu suflet mare, de o rară înțelepciune și cumsecădenie. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, au menționat angajații instituției.

Nicolae Gorcinschi a condus Secția epidemiologie a CSP Soroca. Acesta și-a început cariera în cadrul instituției, în anul 1972, imediat după absolvirea Universității de Medicină din Chișinău.

„Imediat după absolvire a activat ca medic igienist, apoi de șef al secției epidemiologie în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Soroca. După crearea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și până la stingerea din viață a activat ca medic epidemiolog și șef al secției epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca. Din anul 2013 a deținut categoria superioară de calificare în calitate de medic epidemiolog. Activitatea profesională a Dlui Nicolae Gorcinschi a fost apreciată pe parcurs cu diplome și distincții din partea Ministerului Sănătății, Consiliului Raional Soroca și a Primăriei orașului Soroca”, au scris cei de la ANSP.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul pandemiei și până în data de 10 octombrie, 41 de angajați medicali s-au stins din viață, după ce au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X