Crucea de pe cupola unei biserici din Chișinău, demontată de pompieri pentru că risca să cadă peste enoriași (FOTO/VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Social / 14 octombrie, 2020, 14:55 Etichete: , ,

Crucea de pe cupola bisericii Sfântul Dumitru din sectorul Botanica al Capitalei a fost la un pas cadă peste enoriașii care au venit să sărbătorească Hramul orașului. Într-un final, un echipaj de pompieri a sosit și a demontat-o, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

Incidentul s-a produs miercuri, 14 octombrie. Angajații IGSU au fost solicitați la ora 11:00 de către enoriașii bisericii să intervină pentru a coborî crucea de pe cupola edificiului, care, după vânturile din ultimele zile, a fost afectată și risca să cadă. 

La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri dar și o autoscară de 70 de metri din dotarea IGSU.

Ajunși, salvatorii au securizat zona și, în mai puțin de două ore, crucea de 50 kilograme și înaltă de 2 metri a fost coborâtă de pe cupola bisericii.

Operațiunea pompierilor a fost efectuată la înălțimea de 30 de metri, întrucât aceasta a fost amplasată în cel mai înalt punct al edificiului.

Crucea urmează să fie reparată și apoi reinstalată pe cupola lăcașului de cult.

IGSU precizează că în urma acțiunilor întreprinse nimeni nu a avut de suferit, misiunea pompierilor fiind efectuată cu maximă prudență.

IGSU
IGSU
IGSU
IGSU
IGSU
IGSU
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X