Înalt oficial american, în discuții cu Maia Sandu și Igor Dodon. Ce mesaj le-a transmis în ajun de alegeri

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 14 octombrie, 2020, 15:48 Etichete: , , , ,

În ajunul alegerilor prezidențiale, președintele Igor Dodon și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, au întreținut discuții telefonice cu subsecretarul de Stat pentru afaceri politice din Statele Unite, David Hale. În apeluri separate, diplomatul american i-a atenționat pe ambii candidați la funcția de președinte în privința organizării unui proces electoral liber și echitabil și respectarea voinței alegătorilor. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Departamentul de Stat american, discuțiile au avut loc cu fiecare candidat în parte, pe data de 9 octombrie și au vizat alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

În cadrul discuțiilor, subsecretarul Hale „a remarcat importanța unui proces electoral liber și echitabil care să respecte voința cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv asigurarea condițiilor egale de concurență pentru toți candidații, eliminarea sprijinului ilegal din străinătate pentru campaniile politice și accesul imparțial la mass-media în conformitate cu legile Republicii Moldova”.

Totdată, oficialul american a subliniat sprijinul SUA pentru o monitorizare riguroasă a alegerilor, inclusiv pentru observatorii pe termen lung din cadrul Biroului OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului.

Amintim că în cursa pentru alegerile prezidențiale s-au înscris opt candidați. Aceștia sunt: Igor Dodon, Maia Sandu, Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu și Violeta Ivanov.

Potrivit ultimului sondaj realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor, Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase ar urma să se claseze pe primele trei locuri în cadrul alegerilor din 1 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X