Încă un deputat „Pro Moldova” își anunță sprijinul pentru Violeta Ivanov. Declarația partidului: „Oricine, numai nu Dodon”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 14 octombrie, 2020, 17:29 Etichete: , ,

Deputatul „Pro Moldova”, Grigore Repeșciuc, s-a alăturat celor doi colegi de partid care au anunțat miercuri că o vor susține pe candidata Partidului „Șor” la funcția de președinte al Republicii Moldova. Deputatul susține că după înlăturarea lui Andrian Candu din cursă, dreptatea va triumfa, „însă până atunci este nevoie de luat o decizie pentru scrutinul din noiembrie”. 

„Consider că Pro Moldova a avut cel mai bun canditat la prezidențiale. Andrian Candu a fost eliminat din cursa electorală fraudulos şi abuziv, cu încălcarea tuturor normelor şi drepturilor. Totuşi, nu ne-am oprit şi adevărul urmează să triumfe după verdictul instituţiilor internaţionale, însă până atunci este nevoie de luat o decizie pentru scrutinul din noiembrie”, a scris Grigore Repeșciuc, într-un anunț plasat pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a declarat că are certitudinea că Violeta Ivanov va fi „președintele potrivit” pentru Republica Moldova:

„O cunosc de mulţi ani pe doamna Violeta Ivanov. Am fost colegi şi rămânem a fi în cadrul Legislativului. Este un politician bine pregătit şi cumpătat. Are un mesaj bine calculat şi gândit. A deţinut mai multe funcţii publice, în care s-a afirmat ca un bun profesionist şi specialist competent. Este omul care se potriveşte la funcţia de şef de stat, pentru că înţelege şi ştie ce are de făcut. Şi ceea ce este şi mai important – vrea să facă. Există toată certitudinea că va fi preşedintele potrivit pentru această ţară”, a scris alesul poporului.

În același timp, într-o declarație oficială, „Pro Moldova” anunță că la nivel de partid s-a decis ca membrii formațiunii „să nu-l susțină categoric” pe Igor Dodon. În schimb, membrii și susținătorii „Pro Moldova” sunt îndemnați să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. „Oricine numai nu Dodon”

Totodată, în comunicat se precizează că „orice opinie, cu privire la alegerile prezidențiale, exprimată public de către colegii noștri reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a Pro Moldova”.

Declarația lui Grigore Repeșciuc vine după ce deputații „Pro Moldova”, Corneliu Padnevici și Gheorghe Brașovschi, au anunțat că o vor susține pe aspiranta Partidului „Șor” la funcția de președinte al Republicii Moldova. Cei doi aleși ai poporului au precizat că sunt nevoiți să facă asta, deoarece candidatul formațiunii politice din care fac parte, adică Andrian Candu a fost eliminat ilegal din cursa prezidențială.

Marți, candidata Partidului  „Șor” la funcția de președinte al Republicii Moldova, Violeta Ivanov, le-a solicitat membrilor și simpatizanților PDM, PCRM și „Pro Moldova” s-o susțină în campania electorală.

Citește și: Reacțiile reprezentanților PDM, PCRM și „Pro Moldova” la îndemnul candidatei Partidului „Șor” de a o susține la prezidențiale.

Amintim că la data de 18 septembrie, CEC a refuzat înregistrarea liderului „Pro Moldova”, Andrian Candu, în cursa electorală, motivând că în listele cu semnături adunate în susținerea candidatului au fost depistate mai multe nereguli.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X