Mihail Aizin, alias „Kitaeț”, înmormântat. La ceremonia funerară a participat și fiul lui Vladimir Voronin, Oleg Voronin: „Pentru mine aceasta este o lovitură”

Autor: , in Actualitate / Politic / 14 octombrie, 2020, 20:48 Etichete: , ,

Controversatul om de afaceri Mihail Aizin, considerat unul dintre liderii unei organizații criminale în anii 90, decorat anterior cu ordinul „Gloria Muncii” de către șeful statului, Igor Dodon, și care a decedat la data de 11 octombrie în urma complicațiilor cauzate de COVID-19 a fost înmormântat astăzi, 14 octombrie. În cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, moderatorul a declarat că la ceremonia funerară a participat și fiul fostului președinte Vladimir Voronin, Oleg Voronin.

Liderul PCRM a menționat că a aflat această informație din presă și „a fost o lovitură” privind prezența fiului său la înmormântarea lui Mihail Aizin, alias Kitaeț.

„Pentru mine aceasta a fost un șoc. Eu am rămas portret. Pentru că nu am auzit niciodată, în familie, numele acestui personaj. Eu singur nu am explicații. Nu știu ce pot să spun despre un bărbat care are 58 de ani – acest Oleg Voronin. Că sunt supărat e puțin spus. O să fie tare mari „razborși” (n.r. reglări de conturi). O să fie convocată toată familia și vor fi discuții în privința acestei probleme. Este ceva absolut ireal. Pentru mine aceasta este o lovitură”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Vezi și: A decedat controversatul om de afaceri Mihail Aizin, decorat anterior cu ordinul „Gloria Muncii” de către șeful statului

Amintim că Mihail Aizin, alias Kitaeț, a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii” de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon la data de 21 septembrie anul curent.

La doar două zile după ce a fost decorat, Aizin a fost diagnosticat cu COVID-19, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, unde a fost internat la 23 septembrie.

Anticoruptie.md a scris că controversatul om de afaceri Mihail Aizin, alias Kitaeț, și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”. Mihail Aizin a fost un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, un lider al lumii interlope a anilor 90, împușcat în 1999.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X