Putin anunță că Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva COVID-19

Autor: , in Externe / Social / Uncategorized / 14 octombrie, 2020, 19:04

Rusia a înregistrat un al doilea vaccin împotriva COVID-19, a anunţat miercuri, 14 octombrie, preşedintele, Vladimir Putin, în cadrul unei şedinţe a guvernului de la Moscova, relatează Reuters, EFE şi Interfax, citate de Agerpres.

„Centrul de stat de cercetare pentru virusologie şi biotehnologie Vektor din Novosibirsk (Siberia) a înregistrat astăzi un al doilea vaccin împotriva coronavirusului: EpiVacCorona. Este necesar să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin”, a spus Putin.

La fel ca în cazul primului vaccin, denumit Sputnik V , Rusia îşi va promova şi al doilea vaccin în străinătate, a adăugat preşedintele rus, pledând ca producţia acestora să fie concentrată în acele ţări în care acestea vor fi comercializate.

Totodată, Vladimir Putin a subliniat că vaccinurile ruseşti împotriva coronavirusului trebuie să satisfacă mai întâi de toate nevoile pieţei interne şi să ajungă la cât mai multe farmacii posibil.

„Din câte ştiu, în curs de apariţie este un al treilea vaccin al Centrului Ciumakov al Academiei de Ştiinţe din Rusia”, a indicat Putin, referindu-se la un preparat care va intra în cea de-a doua fază a testelor în 19 octombrie.

Guvernul rus a anunţat că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale celui de-al doilea vaccin rusesc, între care 150 de persoane de „peste 60 de ani”.

„Apariţia celui de-al doilea vaccin creşe şansele de vaccinare în rândul populaţiei şi, prin urmare, ne aduce mai aproape de stabilizarea şi depăşirea problemei infecţiilor cu SARS-CoV-2”, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova în aceeaşi şedinţă de guvern.

Ea a anunţat că primul lot din cel de-al doilea vaccin – 60.000 de doze – va fi produs „în curând”.

Golikova a spus că ea şi şefa Agenţiei pentru protecţia consumatorului (Rospotrebnadzor), Anna Popova, s-au vaccinat cu EpiVacCorona şi nu au avut „niciun efect secundar”.

Primul vaccin rusesc, Sputnik V, a fost înregistrat la 11 august şi se află în prezent în a treia etapă de teste, rezultatele primelor două etape fiind aşteptate în octombrie şi noiembrie.

Sursa: Agerpres

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X