(DOC) Decizia CSJ privind contestația lui Năstase în urma hotărârii CEC de a deschide 42 de secții de votare în stânga Nistrului

Autor: , in Politic / Prezidențiale 2020 / 15 octombrie, 2020, 10:07 Etichete: ,

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a declarat inadmisibil recursul depus de candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase, privind atacarea în judecată a Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului în vederea scrutinului din 1 noiembrie. Asta deși, la 6 octombrie, magistrații CSJ au admis recursul depus de Andrei Năstase și a fost anulată încheierea Curții de Apel Chișinău, cauza fiind restituită în instanța de Apel, pentru rejudecare.

„Examinând temeiurile invocate în recursul depus de Andrei Năstase, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, în raport cu materialele cauzei, completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie îl consideră inadmisibil”, se arată în hotărârea CSJ.

 

La 6 octombrie, CSJ a admis recursul candidatului la funcția de președinte al R. Moldova, Andrei Năstase, și a anulat încheierea Curții de Apel Chișinău din 2 octombrie. Astfel, magistrații au trimis cauza la rejudecare în instanța de Apel. Totuși, la 9 octombrie, Curtea de Apel a respins repetat contestația.

Vezi și: Contestația lui Năstase privind cele 42 de secții de votare în stânga Nistrului, respinsă repetat de Curtea de Apel 

Liderul Platformei DA a atacat în instanță CEC, motivând că 42 de secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană reprezintă un număr exagerat.

Vezi și: Cele 42 de secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană: Năstase obține la CSJ anularea deciziei Curții de Apel Chișinău

De menționat că în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, pentru alegătorii din stânga Nistrului au fost deschide 30 de secții de votare, iar la scrutinul parlamentar din 2019 – 25 de secții de votare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X