Partidul Acțiune și Solidaritate îl acuză pe Igor Dodon că și-ar face campanie electorală camuflată, apelând la telefonarea cetățenilor sub pretextul unui sondaj. Reprezentanții formațiunii s-au adresat în acest sens la Poliție și Comisia Electorală Centrală.

Vicepreședinte PAS, Olesea Stamate, a făcut referile la faptul că „în ultimele zile s-au întețit semnalele de la cetățeni privind apelurile telefonice, un așa-numit sondaj, prin care sunt ‘informați’ că Igor Dodon este candidatul cu șansele cele mai mari de câștig”.

„Articolul 70 din codul electoral menționează că în perioada electorală orice fel de sondaje de opinie pot fi efectuate doar cu înștiințarea prealabilă a CEC. Utilizarea bazei de date a Moldtelecom demonstrează clar utilizarea resurselor administrative în campania electorală, fapt interzis de lege. Acest lucru nu e nimic altceva decât agitație electorală camuflată în favoarea lui Igor Dodon”, a declarat Olesea Stamate.

Ea a mai spus că formațiunea politică s-a adresa Poliției pentru „identificarea persoanelor ce efectuează zilnic apeluri telefonice prezentându-se drept reprezentanți ai Centrului de investigare a opiniei publice, să stabilească sursa de finanțare a activității persoanelor ce efectuează astfel de apeluri telefonice și să verifice verifice reflectarea cheltuielilor pentru astfel de acțiuni de agitație electorală camuflate sub forma unor chestionări publice”.

În ultima perioadă, mai mulți simpli cetățeni, dar și persoane publice, au semnalat astfel de apeluri, catalogându-le drept campanie electorală în favoarea lui Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here