Polonia reintroduce restricții dure la nivel național din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Externe / 15 octombrie, 2020, 20:17

Premierul polonez a cerut joi cetățenilor să-și limiteze la minimum deplasările și să lucreze de acasă, anunțând o serie de măsuri pe care agențiile internaționale de presă le califică drept o „carantină parțială” la nivel național, care vizează limitarea creșterii-record de noi cazuri de coronavirus, scrie digi24.ro.

„Astăzi, trebuie să revenim la recomandarea de bază pe care o știm din primăvară: rămâneți acasă!”, a declarat premierul Mateusz Morawiecki într-o declarație de presă transmisă în direct de televiziuni. El i-a sfătuit, de asemenea, pe concetățeni să lucreze de acasă, toți cei care pot face acest lucru.

„Scopul nostru este să protejăm viața și sănătatea polonezilor”, a explicat premierul polonez. Strategia este de a-i izola și a-i proteja în special pe cei vârstnici, acesta este primul obiectiv, iar al doilea obiectiv este de a evita un colaps al sistemului sanitar.

„Aplicăm restricții, dar în același timp ne dorim ca economia să rămână pe cât posibil funcțională”, a mai spus Morawiecki.

În zonele „roșii”, restricțiile vizează magazinele, interzicerea unor evenimente precum nunțile, în timp ce școala se va face exclusiv online. Nu vor fi permise grupurile mai mari de 10 persoane, iar în transportul public locurile pe scaune vor fi reduse la jumătate.

În zonele galbene, școala se va face hibrid, restaurantele vor funcționa numai în sistem take away, între 6:00 și 21:00, vor fi închise piscinele, sălile de fitness, iar la adunările publice sunt permise maximum 25 de persoane.

Evenimentele sportive se vor desfășura fără public.

Polonia a înregistrat joi un nou nivel-record, de 8.099 de cazuri de coronavirus în 24 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X