Sergiu Sîrbu își susține fosta colegă de partid Violeta Ivanov la alegerile prezidențiale: Restul candidaților se feresc de noi

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 15 octombrie, 2020, 17:47

Al patrulea membru din Partidul Pro Moldova anunță că o susține pe candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Este vorba despre Sergiu Sîrbu – fost coleg de partid cu Violeta Ivanov în PCRM, iar ulterior în PDM.

Parlamentarul a scris într-o postare pe Facebook că decizia de o susține pe fosta sa colegă în viitorul scrutin prezidențial este personală și „nu există substraturi ascunse”.

„Cu regret nu avem candidatul nostru, exclus ilegal din cursă. Doar Violeta Ivanov a solicitat deschis susținere. Restul candidaților nu doar că nici nu cer susținere dar chiar se feresc de noi. Violeta Ivanov cu colegii au fost unicii care au sărit, solidari, în lupta cu SPP atunci când ziua amiaza mare a fost sechestrat un deputat din Parlament. O cunosc personal pe Violeta Ivanov mai bine de 11 ani, am făcut împreună lucruri bune și o respect ca un bun profesionist. Ar mai fi și alte argumente dar cred că mă opresc aici. Nu căutați substraturi ascunse, ele nu există. Este opinia mea strict personală și nu o impun la nimeni. Eu personal o respect și o susțin pe dna Violeta Ivanov, totodată, având respect și față de alți candidați care doresc binele acestei țări. De asemenea, voi respecta decizia partidului, iar politic voi acționa doar în baza acestei decizii”, a declarat Sîrbu.

Amintim că ieri, 15 octombrie, deputații Pro Moldova Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici și Gheorghe Brașovschi, au anunțat că o vor susține pe aspiranta Partidului „Șor” la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Vezi și: Încă un deputat „Pro Moldova” își anunță sprijinul pentru Violeta Ivanov. Declarația partidului: „Oricine, numai nu Dodon”

Marți, 13 octombrie, candidata Partidului Șor la funcția de președinte al Republicii Moldova, Violeta Ivanov, le-a solicitat membrilor și simpatizanților PDM, PCRM și Pro Moldova s-o susțină în campania electorală.

Citește și: Reacțiile reprezentanților PDM, PCRM și „Pro Moldova” la îndemnul candidatei Partidului „Șor” de a o susține la prezidențiale.

Amintim că la data de 18 septembrie, CEC a refuzat înregistrarea liderului „Pro Moldova”, Andrian Candu, în cursa electorală, motivând că în listele cu semnături adunate în susținerea candidatului au fost depistate mai multe nereguli.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X