(VIDEO) Două luni de pandemie! Cum decurg lecțiile elevilor din satul Taraclia, raionul Căușeni

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / COVID-19 / Materiale Video / Populare / Social / 15 octombrie, 2020, 14:41

De 2 luni, școlile din țară și-au redeschis ușile. Elevii din satul Taraclia, raionul Căușeni, au revenit la lecții în regimul normal, doar că purtând măști și păstrând distanța atât la ore, cât și în timpul pauzelor. O lecție durează 45 de minute. 

„Procesul continuă normal, conform curriculei și planul cadru pe care îl realizăm în toți anii, la fel și acum continuăm. Sperăm că este eficientă varianta pe care am selectat-o”, a declarat directoarea liceului, Pelaghia Traci.

Autor: Diana BOTNARU

În contextul situației epidemiologice din țară, în Liceul Teoretic „Ștefan Cel Mare” din satul Taraclia a fost elaborat un plan de acțiuni, care trebuie respectat atât de profesori cât și de elevi.

„În fiecare dimineață este făcut triajul, până la orele 8, deoarece avem două blocuri. În fiecare clădire este câte un responsabil care măsoară temperatura copiilor la intrarea în instituție. În fiecare clasă avem dezinfectant, femeile de serviciu fac de dimineață curat până la intrarea copiilor în sală”, a subliniat directoarea.

Elevii sunt bucuroși că au revenit la ore, chiar dacă sunt nevoiți să respecte condițiile stricte. Lecțiile on-line li se par un chin. „Cu toate că este mult mai greu, prefer așa, deoarece noi învățăm mult mai bine. On-line nu comunicăm, nu aveam contact vizual”, a spus o elevă. 

„Este o decizie corectă, deoarece este mult mai bine să fim în realitate decât on-line. On-line nu poți comunica, unele teme chiar nu se pot înțelege atât de bine ca și cum sunt percepute la școală”, a adăugat un elev.

În Liceul Teoretic Ștefan Cel Mare își fac studiile aproximativ 400 de elevi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X