Ambasadorul Ioniță: Unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de deszăpezire decât echipamentelor de protecție și medicamentelor

Autor: , in Actualitate / Politic / Populare / Social / Uncategorized / 16 octombrie, 2020, 22:37

„Între COVID și zăpadă, prefer zăpadă”, a reacționat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, după ce autospecialele pentru deszăpezire, donate de Federația Rusă, au fost întâmpinate vineri pe bulevardul central al Chișinăului, iar ajutorul donat de Guvernul de la București – sub podul de la Telecentru.

„Am văzut că unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de deszăpezire decât ajutoarelor dezinteresate, generoase și necondiționate din partea României sau statelor membre UE, care au constat în echipamente de protecție și medicamente anti-COVID. Nu știu dacă va ninge în perioada următoare sau dacă vom avea condiții meteorologice extreme, însă, cu siguranță, numărul infectatilor cu COVID va crește aproape exponențial până la finalul anului, în lipsa unor măsuri și comportamente responsabile. Soluția la nivel personal este nu să vă ascundeți sub „pod”, ci să purtați masca în mod corect. Pandemia va trece, altele…”, a scris Excelența Sa pe Facebook.

Vineri, 16 octombrie, cinci autocamioane de model Kamaz, produse în 2017, au fost donate de către autoritățile ruse pentru Primăria municipiului Chișinău, autospecialele fiind prezentate în centrul capitalei.

În luna mai, 20 de autocamioane cu echipamente și medicamente donate de România, în valoare de 3,5 milioane de euro, au fost întâmpinate de autoritățile de la Chișinău sub podul de la Telecentru, ceea ce a stârnit un val de nemulțumiri în rândul cetățenilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X