Fostul director al combinatului de vinuri Cricova, răpus de COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 16 octombrie, 2020, 16:34 Etichete: ,

Valentin Bodiul, fostul director general al Combinatului de vinuri „CRICOVA” SA, a decedat din cauza noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de administrația companiei, pe pagina oficială de Facebook a vinăriei, care a adresat un mesaj de condoleanțe familiei și apropiaților. 

Potrivit administrației „Cricova”, Bodiul, care s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani, a fost inginer-tehnolog de meserie, Doctor în Economie, Valentin Bodiul și-a dedicat viața domeniului vinificației.

Acesta și-a dedicat trei decenii din viață activității în cadrul combinatulului de vinuri, ajungând director general în perioada 1987-2016, asigurând un management eficient și dezvoltarea întreprinderii.

Și-a început activitatea în anul 1973 la Fabrica de vin din Sângerei, în calitate de inginer, ulterior a ocupat funcția de șef al Fabricii de vin din Drăgănești (1974-1975), a fost secretar II, prim-secretar în cadrul Comitetul raional al Comsomolului Sângerei – UTC(1975-1978), șef al Direcției General Administrative a Comitetului Central al UTC din Moldova (1978-1983), instructor în cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist din Moldova, instructor (1983-1985), inginer-șef la Colegiul Național de Vinificație, orașul Stăuceni, (1985-1987).

Bodiul a fost desemnat Cavaler al Ordinului Republicii. Pentru merite în dezvoltarea industriei vinicole, contribuție la extinderea producției și îmbunătățirea calității produselor fabricate și activitate organizatorică prodigioasă, a fost distins cu Titlul onorific „Om emerit”. De asemenea, i-a fost conferită Medalia „Pentru vitejie în muncă”.

„S-a stins din viață Valentin Bodiul, fostul director general al Combinatului de vinuri „CRICOVA” SA. Amintirea lui va rămâne veșnic vie pentru toți cei care l-au cunoscut sau au avut șansa de a munci alături de el. Ar fi împlinit 70 de ani în ianuarie anul viitor. Industria vinicolă a pierdut un bun cunoscător, un om de o valoare profesională deosebită. Cu profund regret, exprimăm sincere condoleanțe familiei Bodiul și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească în pace” – este mesajul de condoleanțe transmis de conducerea și colectivul Combinatului de vinuri „CRICOVA” SA.

De menționat că de la începutul pandemiei, noul coronavirus a luat viața a 1.530 de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X