Înmormântarea unui preot din Drochia, în atenția poliției. Sute de persoane s-au îmbulzit în biserică pentru a-l petrece pe ultimul drum (FOTO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 16 octombrie, 2020, 18:01 Etichete: , , , , , ,

În plină pandemie, sute de oameni s-au îmbulzit joi, 15 octombrie, pentru a-l petrece pe ultimul drum pe starețul Mănăstirii „Sfântul Ilie” din raionul Drochia. Cazul a nimerit în vizorul poliției, care a deschis o procedură contravențională pentru pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. 

Chiar dacă CNESP impune respectarea limitei de maxim 50 de persoane la întrunirile publice, la înmormântarea Arhimandritului Rafail (Bodiu), Starețul Mănăstirii Sf. Prooroc Ilie din s. Nicoreni, r. Drochia, au fost prezenți sute de oameni, care, potrivit imaginilor publicate pe site-ul Mitropoliei Moldovei, au ignorat totalmente măsurile de prevenire a infectărilor cu COVID-19.

Mai mult, la slujba de înmormântare au participat stareți și starețe de la mai multe Mănăstiri din țară, preoți și diaconi din cuprinsul Mitropoliei, precum și credincioși apropiați ai Mănăstirii.

Potrivit Poliției, în ajunul înmormântării, polițiștii au avut o întâlnire cu conducerea Mănăstirii și fețele bisericești, unde ultimii au fost informați despre necesitatea respectării restricțiilor impuse de către CNESP în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip COVID-19.

De asemenea, în timpul funeraliilor, polițiștii au asigurat ordinea publică și direcționarea traficului rutier. De asemenea, au fost efectuate filtre unde au fost împărțite măști de protecție.

În acest caz, a fost pornită o procedură contravențională în baza art.761 Cod Contravențional, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cu respectarea drepturilor tuturor participanților și adoptarea unei decizii legale pe cazul dat.

Totodată, urmează să fie sesizată Mitropolia Moldovei despre acțiunile clericilor.

Mitropolia Moldovei
Mitropolia Moldovei
Mitropolia Moldovei
Mitropolia Moldovei
Mitropolia Moldovei
Mitropolia Moldovei
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X