O nouă configurație a coaliției de guvernare? Usatîi: În zilele următoare, majoritatea deputaților Pro Moldova vor părăsi fracțiunea

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 octombrie, 2020, 13:13

Majoritatea deputaților din Pro Moldova ar urma să părăsească fracțiunea în următoarele zile și să se alăture Partidului ȘOR, în vederea reconfigurării coaliției de guvernare, susține Renato Usatîi.

Potrivit candidatului la funcția de președinte, mai mult de jumătate din deputații de la Pro Moldova își vor părăsi fracțiunea, vor adera la Partidul ȘOR și se vor coaliza cu PSRM, pentru a forma o nouă alianță de guvernare.

„Acum socialiștii au 37 de deputați, iar ȘOR 8. Cu Nichiforciuc și Andronachi sunt 47. Până la 53 sau 54 se vor completa cei de la ȘOR cu deputați Pro Moldova”, a declarat Renato Usatîi.

El susține că în această „operațiune” ar participa și Vladimir Plahotniuc, iar „responsabilul” pentru transferarea deputaților ar fi deputatul Vasile Bîtcă, de la Nisporeni, un apropiat al fostului lider PD.

„Dodon spune că nu face coaliție cu Candu, cu Plahotniuc. Ați înțeles combinația? Dodon va ieși după și va spune că el face o coaliție pentru a salva țara”, a mai spus Usatîi.

În prezent, coaliția de guvernare dintre PD și PSRM are doar 48 de deputați. Majoritatea o asigură Vladimir Andronachi, Eugen Nichiforciuc și Alexandru Oleinic.

Vom reveni cu reacțiile celor din PSRM, Pro Moldova și Partidul ȘOR.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X