Olesea Stamate afirmă că doi deținuți au murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Reacția Administrației Naționale a Penitenciarelor

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / Uncategorized / 16 octombrie, 2020, 18:43

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, susține că doi deținuți, printre care unul de 26 de ani, au decedat recent în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) dezminte informațiile.

„în Penitenciarul nr. 4 a decedat un tânăr de 26 de ani. El s-a adresat cu simptome de COVID-19 la administrația penitenciarului încă acum o lună. A fost izolat și, deși starea lui se agrava pe zi ce trecea, primea doar tratament pentru răceala. Luni, când au văzut că e critic, au încercat sa-l ducă la urgență, dar nu l-au primit, pentru că nu mai puteau sa-l ajute cu nimic. Și l-au adus înapoi, l-au izolat din nou, iar azi a decedat. Un caz asemănător a avut loc recent în Penitenciarul din Rezina”, a scris Stamate joi, 15 octombrie, pe pagina sa de Facebook.

Într-un comunicat de presă emis vineri, ANP precizează că, în ambele cazuri, deținuții „nu au întrunit definiția de caz suspect de infecția cu noul tip de coronavirus, iar cauza decesului categoric nu este COVID-19”.

„Alte date cu caracter medical sunt confidențiale, iar toate cazurile de deces ale persoanelor private de libertate din custodia sistemului administrației penitenciare sunt examinate de către instanțele de resort”, a transmis instituția.

ANP califică declarațiile făcute de Stamate drept „denigrare a imaginii sistemului administrației penitenciare și, totodată, se constată lipsă de documentare şi denaturarea adevărului din partea autorului”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X