Secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, acuză Partidul Acțiune și Solidaritate că ar folosi actori străini în campania electorală a Maiei Sandu, semnalând în acest sens un mesaj în susținerea acesteia, lansat de președinta CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer. Prezent în același studio unde a fost lansată acuzația, vicepreședintele PAS Sergiu Litvinenco a declarat că nu a existat nicio încălcare.

„Dacă e să vorbim despre fraude, hai să discutăm despre fraude. Cum vedeți acest mecanism, ca toate partidele împreună să facă o contestație împotriva PAS că folosește actori străini în campanie electorală. Au venit actori străini și legislația noastră interzice în mod clar implicarea actorilor străini. Asta este contrar codului electoral al Republicii Moldova”, a declarat Terguță în cadrul unei emisiuni de la TV8.

„Nu este un lucru bun ceea ce face domnul Terguță, de aceea eu nu voi răspunde acestei acuzații. Legea interzice implicarea de către concurentul electoral a cetățenilor străini în acțiunile de agitație electorală. Unde ați văzut dumneavoastră implicarea cuiva din afara țării în contextul exercitării sau efectuării unei agitații electorale? Asta spune legea și asta interzice legea. Cu tot respectul, dar nu vreau să răspund la ceea ce a spus domnul Terguță, pentru că nu are dreptate din punct de vedere juridic”, a reacționat Litvinenco.

Acuzația lui Terguță vine în aceeași zi în care Andrei Năstase i-a solicitat, din nou, Maiei Sandu să se retragă din cursa electorală în favoarea sa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here