(VIDEO) Lecții în aer liber la universitate! Cum se desfășoară unele cursuri la facultatea de Jurnalism

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / COVID-19 / Cultură/Media / IT/Ştiinţă / Materiale Video / Social / 16 octombrie, 2020, 12:20

Lecții în aer liber la Universitatea de Stat. Unii profesori de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării au optat pentru organizarea orelor în aer liber, invitând diferiți specialiști din Moldova, care ar putea să-și împărtășească experiența.

„Noile condiții manifestate de virusul COVID, ne-a impulsionat să regândim oarecum anumite procese de predare-învățare în cadrul Facultății Jurnalism și Științe ale Comunicării”, prodecanul facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Ludmila Rusnac.

Autor: Diana BOTNARU

Primul invitat din acest an la orele în aer liber a fost Adriano Marian, directorul National Youth Orchestra. Acesta le-a povestit studenților despre activitatea sa în domeniul muzical, dar proiectele sale de suflet.

Studenții facultății spun că au rămas încântați de decizia administrației de a organiza astfel de laboratoare, pentru că sunt interactive și le oferă posibilitatea de a descoperi potențiale surse pentru materialele lor jurnalistice.

„Eu cred că lecțiile astea sunt bine venite la facultatea noastră, pentru că noi trebuie să punem în practică tot ceea ce învățăm”, a precizat un student.

Este o lecție destul de productivă, aflăm informații noi de la invitat. Și este destul de interactive, pentru că interacționează atât studenții cât și invitatul”, spune o studentă.

Adriano Marian spune a rămas impresionat de întâlnirea cu studenții de la Jurnalism. „Am încercat cumva să dăm un fel de reflecție a tot ceea ce înseamnă cultură și cum mai stau lucrurile pe la noi la un nivel mai macro”, a constatat Adriano Marian.

Astfel de lecții sunt organizate o dată la câteva săptămâni.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X