De astăzi, moldovenii pot solicita urna mobilă pentru scrutinul prezidențial. Care e procedura pentru votarea la locul aflării

Autor: , in Prezidențiale 2020 / 17 octombrie, 2020, 15:43

Moldovenii, care din mai multe motive, inclusiv de sănătate nu se vor putea prezenta în ziua alegerilor la secțiile de votare, își vor putea exercita dreptul de vot acolo, unde se vor afla prin intermediul urnei mobile. Însă aceștia trebuie să depună o cerere în acest sens, în perioada 17-31 octombrie, la biroul electoral, anunță Comisia Electorală Centrală.

Potrivit legislaţiei electorale, cererile se fac înscris, începând cu două săptămâni înainte de ziua votării şi până la ora 18.00 a zilei precedente votării.

În ziua votării, acestea pot fi îndeplinite până la ora 15.00, numai la prezentarea certificatului medical.

Vor fi absolviți de prezentarea actului medical, doar alegătorii care vor manifesta simptome ale infecției COVID-19.

Persoanele, care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite ajutorul asistentului social.

Solicitările privind votarea la locul aflării din partea persoanelor cu dizabilități de vedere pot fi făcute, inclusiv în formă verbală.

În ziua scrutinului prezidențial, președintele biroului electoral al secției de votare va desemna, cel puţin doi membri, care se vor deplasa cu urnă de vot mobilă şi cu materialul necesar votării.

Exercitarea dreptului de vot la locul aflării poate fi solicitată doar în raza secției de votare, unde își are înregistrarea la domiciliu sau reședință alegătorul.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X