Familia lui Adrian Glijin, moldoveanul răpit de forțele de securitate de la Tiraspol, intimidată

Autor: , in Actualitate / Social / 17 octombrie, 2020, 13:30

Familia lui Adrian Glijin nu cunoaște nimic despre el, deși au trecut zece zile de când acesta a fost răpit de forțele de securitate de la Tiraspol. Mai mult decât atât, apropiații bărbatului, care a fost arestat între timp de către autoritățile din stânga Nistrului, sunt intimidați, anunță asociația Promo-LEX.

Potrivit reprezentanților Promo-LEX, două automobile ale familiei Glijin au fost vandalizate în noaptea de 14 spre 15 octombrie. Persoane necunoscute au stricat cauciucurile autoturismelor.

Promo-LEX le-a cerut autorităților să ofere protecție rudelor lui Adrian Glijin, dar și a solicitat instituțiilor naționale și internaționale de apărare a drepturilor omului să-l examineze din punct de vedere medical pe bărbat.

De asemenea, să-i asigurare dreptul la întrevedere cu rudele.

Adrian Glijin, unul dintre cei patru cetățeni ai Republicii Moldova, care au fost răpiți de către structurile de forță din stânga Nistrului, este acuzat este „trădare de patrie”. Autoritățile din zonă au dictat 60 de zile de arest pentru el.

Patru moldoveni au fost sechestrați în perioada 7-8 octombrie de către forțele de securitate de la Tiraspol.

În data de 8 octombrie, doi dintre moldoveni răpiți de autoritățile din stânga Nistrului au fost eliberați. Potrivit promo-LEX, Andrei Amarfi și Alexandru Puris, nu au fost torturați de către autoritățile din stânga Nistrului.

Procuratura Generală a inițiat un dosar pentru faptul răpirii unor persoane și uzurparea de calități oficiale. Cauza penală este investigată de Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Citește și: La cinci zile de la sechestrarea celor patru moldoveni de forțele de securitate de la Tiraspol soarta a doi dintre ei rămâne necunoscută.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X