Scene terifiante la Paris: Bărbat decapitat de un atacator care a strigat „Allah Akbar” înainte de a fi ucis de poliție

Autor: , in Externe / 17 octombrie, 2020, 10:49

Un profesor a fost găsit decapitat în apropiere de un colegiu dintr-o suburbie a Parisului, iar la scurt timp după aceea un bărbat care avea un cuțit în mână și avea o atitudine agresivă a fost împușcat mortal de forțele de ordine. Incidentul este anchetat ca fiind de natură teroristă, potrivit digi24.ro.

Agresorul și-ar fi revendicat atacul pe Twitter, unde a postat imagini macabre cu victima decedată. „Lui Macron, șeful necredincioșilor, ți-am executat unul dintre câini, care a îndrăznit să-l pângărească pe Mahomed”, a scris atacatorul. Contul lui a fost suspendat la scurt timp.

Inițial, presa franceză a scris că atacatorul ar fi părintele unui elev și că ar fi fost, de altfel, cunoscut serviciilor de poliție. Ar fi fost de naționalitate alegeriană și ar avea 48 de ani.

Ulterior, jurnaliștii francezi au revenit asupra informațiilor și acum spun că atacatorul ar fi un tânăr de origine cecenă, care ar avea 18 ani. El ar fi strigat „Allah Akbar” în timp ce agenții încercau să-l convingă să se predea. Asupra lui a fost găsit un cuțit, dar și o pușcă.

Magistrați ai Parchetului Național Antiterorism s-au deplasat la locul incidentului pentru a face cercetări și au decis să deschidă o anchetă pentru fapte de natură teroristă.

Incidentele au avut loc la Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), o suburbie a Parisului, în jurul orei locale 17:00.

Presa franceză spune că victima era profesor de istorie la un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine și le-ar fi arătat elevilor, la un curs despre libertatea de exprimare, caricaturile controversate cu profetul Mahomed publicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Trupul neînsuflețit al profesorului decapitat a fost descoperit de polițiști în timp ce urmăreau un suspect pe care îl reperaseră având asupra lui un cuțit de bucătărie. Suspectul a luat-o la fugă, a refuzat să se supună somațiilor și să lase arma jos, ba mai mult, a început să fie agresiv, moment în care polițiștii au tras, ulterior bărbatul fiind declarat decedat.

Au fost chemați și geniștii, pentru a verifica dacă suspectul nu are asupra lui vreo bombă. Toată scena s-a petrecut la Eragny-sur-Oise (o altă suburbie a Parisului), în Val d’Oise. Momentul în care suspectul a fost încolțit de polițiști a fost filmat din întâmplare de un locuitor al cartierului:

Incidentul are loc la trei săptămâni de la un atac de macetă care a avut loc în fața fostului sediu al publicației Charlie Hebdo, în urma căruia două persoane au fost rănite.

Săptămânalul satiric a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mahomed pe care le publicase inițial în 2015, ceea ce a dat naștere, atunci, unui scandal și unor controverse încheiate tragic. Mai exact, la 7 ianuarie 2015, fraţii Cherif şi Said Kouachi, islamişti radicali, au atacat redacția și au ucis 12 persoane.

Acum, după mai bine de cinci ani, Charlie Hebdo a republicat caricaturile în perspectiva deschiderii, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din 7-9 ianuarie 2015.

Atacul cu macetă din 25 septembrie 2020 din fața fostului sediu al Charlie Hebdo a avut loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia republlicaseră caricaturile cu profetul Mahomed.

Suspectul principal al atacului este un tânăr de 18 ani, născut în Pakistan şi sosit în Franţa în 2017. El și-a asumat fapta și a spus că a fost motivată de republicarea caricaturilor.

Pe de altă parte, la începutul acestei luni, Emmanuel Macron a anunțat o lege împotriva separatismului islamic, pentru întărirea secularismului și revenirea la legile și valorile Republicii. Proiectul va fi prezentat Consiliului de miniștri în 9 decembrie și este considerat chiar de către Macron drept cel mai radical de la 1882 încoace, mai ales în privința reformelor legate de școlarizare. Proiectul a dat naștere unor dezbateri și controverse în Franța, în condițiile în care prevede, de exemplu, că vălul va fi interzis și în companiile private, iar copiii trebuie să meargă obligatoriu la școală de la 3 ani, o măsură menită să lupte cu cetățenii francezi musulmani care își țin copiii acasă și nu le permit mai ales fetelor să aibă acces la educație.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X