Prezidențiale 2020. Lista și adresele celor 139 de secții de votare deschise în străinătate (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 18 octombrie, 2020, 17:07

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis deschiderea a 139 de secții de votare peste hotare în vederea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie curent. În comparație cu prezidențialele din 2016, când peste hotare au fost deschise 100 de secții de votare, la acest scrutin vor opera cu 39 de secții mai mult. Cele mai multe secții vor fi deschise în Italia, Federația Rusă și România.

Pentru secțiile de votare deschise peste hotarele țării CEC a distribuit 556.000 de buletine de vot care urmează a fi transmise misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate. Din numărul total, vor fi realizate 467.600 de buletine în limba română și 88.400 în limba rusă.

Iată repartizarea numărului de secții per țară:

Italia – 30 de secții de votare
Rusia – 17 secții
România – 13 secții
SUA – 12 secții
Franța – 8 secții
Marea Britanie – 7 secții
Germania – 6 secții
Spania – 5 secții
Canada, Irlanda – câte 4 secții
Portugalia – 3 secții
Israel, Turcia, Grecia și Ucraina – câte 2 secții

Totodată, celelalte secții de votare vor fi deschise, câte una, în alte 21 de țări, printre care Belgia, Elveția, Cipru și China.

În documentul de mai jos găsiți adresele secțiilor de votare care urmează a fi deschise peste hotare pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020:

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie au fost constituite, în total, 2.143 de de secții de votare. Dintre numărul total, 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării.

Pe teritoriul municipiului Chișinău vor fi deschise 305 secții de votare în cadrul alegerilor prezidențiale ce se vor desfășura pe 1 noiembrie. Dintre acestea, 245 de secții vor fi organizate în sectoarele Capitalei și 60 în localitățile suburbane.

42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X