Strada Ion Creangă din Capitală intră în reparații. Ceban: Lucrările vor dura până în luna martie 2022

Autor: , in Social / 18 octombrie, 2020, 17:52

Strada Ion Creangă din Chișinău, în perimetrul străzii Alba Iulia și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, intră în reparații în două-trei săptămâni. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a menționat că finalizarea lucrărilor, conform planului, ar urma să aibă loc în martie 2022, însă specialiștii susțin că ar putea fi gata și mai repede.

Edilul susține că a fost semnat contractul de executare a lucrărilor de reparație capitală a străzii Ion Creangă. cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare.

„Deci, strada Ion Creangă intră în reparație în 2-3 săptămâni. Durata de execuție a lucrărilor contractate este până în luna martie 2022, conform graficului. În proiect sunt preconizate lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparare a carosabilului și reabilitare a rondurilor: Piața Dimitrie Cantemir și Piața Unirii Principatelor”, a anunțat Ceban.

Potrivit primarului Capitalei, lucrările de reparații vor include două etape.

„Începem cu prima etapă care presupune schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, care vor costa aproape 20 de milioane. A doua etapă este carosabilul, reparația căruia va costa circa 50 de milioane. Noi nu putem iniția reparația capitală a străzii, fără a schimba rețelele subterane, care în 90 la sută sunt într-o stare deplorabilă. Deci, începem cu schimbarea tuturor rețelelor după care reparăm drumul”, a argumentat Ion Ceban.

Precizăm că în vara acestui an, autoritățile locale au lansat licitația pentru lucrările de reabilitare a carosabilului, inclusiv pentru refacerea rețelelor de apeduct și canalizare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X