Andrei Amarfi, polițistul de la IP Florești răpit de separatiști acum două săptămâni, a revenit la muncă

Autor: , in Actualitate / Social / 19 octombrie, 2020, 19:21 Etichete: ,

Polițistul de la Inspectoratul de Poliție Florești care a fost sechestrat de către forțele de securitate de la Tiraspol, a revenit luni, 19 octombrie, la muncă. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul de către ofițera de presă a IP Florești, Ina Moscalciuc. 

Polițistul Andrei Amarfi a fost răpit în dimineața zilei în dimineața zilei de miercuri, 7 octombrie 2020, de la locuința sa din orașul Camenca, de către persoane necunoscute, îmbrăcate în haine cu inscripția  inscripția „КГБ” (n. r. – denumirea pretinsului serviciu de informații de la Tiraspol). Acesta a fost urcat într-un automobil deocamdată și dus într-o direcție necunoscută.

La scurt timp, tot pe 7 octombrie a mai fost răpit un bărbat din Camenca, în condiții semănătoare, iar pe data de 8 octombrie alții doi.

De menționat că pe data de 8 octombrie, MAI anunța că doi dintre cei patru cetățeni răpiți de separatiști, au fost eliberați. Potrivit promo-LEX,  Andrei Amarfi și Alexandru Puris, nu au fost torturați de către autoritățile din stânga Nistrului.

Totodată, la aproximativ două săptămâni de la sechestrarea celor patru moldoveni de către forțele de securitate de la Tiraspol, atât Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cât și reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), care gestionează dosarul, afirmă că nu dețin nicio informație despre doi dintre ei.

Între timp, procurorii afirmă că au audiat cinci martori și au persoane asupra cărora planează unele suspiciuni, însă Ion Caracuian a refuzat să ofere mai multe detalii.

Asociația Promo-LEX a informat, acum o săptămână, că Adrian Glijin, răpit pe data de 7 octombrie, este acuzat de „trădare de patrie” și i-au aplicat o măsură preventivă de arest pentru o perioadă de 60 de zile. Soarta celui de-al patrulea cetățean moldovean este necunoscută.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X