Andrei Năstase: Am spus încă la alegerile locale că pentru campaniile lui Igor Dodon și ale lui Ion Ceban, lucrează ofițerii unor servicii secrete dinafara țării

Autor: , in Politic / Prezidențiale 2020 / 19 octombrie, 2020, 20:04

Candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase, susține că „nu este niciun fel de noutate” privind investigația realizată de Centrul Dossier din Rusia și RISE Moldova, care prezintă că în administrația Kremlinului ar exista un așa-numit „departament moldovenesc”, condus de colonelul Serviciului de Informații Externe rusesc, Igor Maslov, și ar avea drept scop controlarea din umbră a politicului din R. Moldova.

Aceeași investigație prezintă mai multe probe, potrivit cărora, rușii adunau informații despre lidera PAS, Maia Sandu, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, dar și despre liderul neformal al PSRM, Igor Dodon – toți actuali candidați la prezidențiale. Totodată, Igor Dodon, sub numele de „Kremlinovici”, ar fi coordonat, raportat și oferit informații secrete rușilor prin intermediul unui telefon Blackberry, ce ar fi fost utilizat de acesta până în anul 2017.

„Vreau să vă spun că ceea ce am aflat astăzi, pentru mine nu este niciun fel de noutate. Multe lucruri de acolo le cunoșteam mulți dintre noi. Amintiți-vă încă în campania pentru Chișinău, v-am spus că în spatele PSRM-ului lui Igor Dodon s-a ar afla niște interese și v-am vorbit atunci despre cine lucrează pentru campaniile lui Igor Dodon și ale lui Ion Ceban, v-am spus despre ofițerii unor servicii secrete din afara țării. Lucrurile sunt, într-adevăr, grave cu privire la ceea ce a apărut în presă, dar eu sunt un om care respectă legea și am nevoie de niște probe”, a menționat Andrei Năstase.

În acest sens, concurentul electoral a mai precizat că formațiunea pe care o conduce va emite mai multe demersuri în adresa Serviciului de Informații și Securitate (SIS) prin care va solicita informații privind presupusa implicare a serviciilor ruse în treburile interne ale Republicii Moldova, iar dacă va acumula probe, Platforma DA va cere Procuraturii Generale (PG) să inițieze o anchetă pe numele lui Igor Dodon.

„Iată de ce colegii mei de la Platforma DA au fost rugați astăzi să investigheze totul, astfel încât să formulăm un denunț în ceea ce privește această investigație și în momentul în care vom constata că există elementul unei infracțiuni, vom cere printr-un denunț Procuraturii Generale să inițieze o anchetă penală în privința celui vizat în această anchetă – Igor Dodon.

De-a lungul timpului am spus adevărul, niciodată nu am ieșit în spațiul public să afirm ceva fără ca să am niște dovezi. Ceea ce vreau să vă mai spun încă este că atunci când eu vorbeam de trădare de patrie, federalizarea Republicii Moldova, când vorbeam despre „bolișoi pachet” promovat de Igor Dodon, toți politicienii din Republica Moldova luaseră apă în gură. Întrebarea pe care mi-o pun este, de ce oare? De ce niciun candidat de astăzi nu a vorbit despre „bolișoi pachet”, despre federalizarea Republicii Moldova. Unicul care a vorbit despre aceasta am fost eu. Am foarte multe întrebări la Dodon, dar și la alți politicieni”, a mai adăugat Andrei Năstase.

Investigația poate fi găsită AICI și AICI.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X