COVID-19: Igor Dodon va respecta regula autoizolării „dacă va exista situația contaminării și testării pozitive”

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 19 octombrie, 2020, 17:55 Etichete: ,

„Regula autoizolării va fi respectată, dacă va exista situația contaminării și testării pozitive”. Este reacția șefei staff-ului electoral al lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, fiind întrebată dacă candidatul la prezidențiale se va autoizola în contextul în care, în ultima perioadă, tot mai mai mulți colegi din PSRM care îl susțin pe Igor Dodon la prezidențiale au fost testați pozitiv la COVID-19.

Ludmila Muntean a făcut referire la „dreptul persoanei la confidențialitate medicală”, atunci când a fost întrebată dacă candidatul electoral va efectua testul la COVID-19 sau se va autoizola – așa cum prevede regulamentul privind combaterea și prevenirea răspândirii COVID-19, după ce în ultima perioadă mai mulți membri ai PSRM, formațiune care îl susține pe Igor Dodon în acest scrutin electoral, au fost confirmați pozitiv la noul coronavirus, ultima fiind președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Nu am nici un drept să confirm sau să neg astfel de informație, care ține de viața personală. Trebuie să ținem cont de faptul că există dreptul persoanei la confidențialitate medicală. Iar regula autoizolării va fi respectată, dacă va exista situația contaminării și testării pozitive”, a comunicat pentru Cotidianul.md purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean.

Vezi și: Președintele fracțiunii PSRM din Parlament, infectat cu COVID-19: Sunt autoizolat și primesc tratamentul recomandat

Purtătoarea de cuvânt a Parlamentului, Liliana Anghel, ne-a precizat că până astăzi, 19 octombrie, Secretariatul Legislativului a fost informat oficial despre 4 deputați infectați, care urmează tratament, fiind cazuri active, însă nu a putut să ne precizeze din ce fracțiune fac parte. Alți 13 parlamentari deja s-au tratat în urma infectării.

Amintim că Parlamentul a anunțat luni dimineață, 19 octombrie, că Zinaida Greceanîi a fost testată pozitiv la COVID-19. Șefa Legislativului se tratează la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie.

Vezi și: Prima declarație a Zinaidei Greceanîi, după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19

Săptămâna trecută, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, care este și președintele grupului de inițiativă în susținerea lui Igor Dodon, a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Citește și: Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, infectat cu noul coronavirus

Anterior, la sfârșitul lunii septembrie, și președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a fost testat pozitiv la COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X