Pep Guardiola (49 de ani) are un salariu anual de 20 de milioane de lire (circa 22 de milioane de euro) la Manchester City, însă antrenorul catalan conduce o mașină modestă, în comparație cu veniturile sale. Asta după ce anterior a accidentat unele mult mai scumpe.

Înaintea partidei cu Arsenal, pe care ”cetățenii” au câștigat-o cu 1-0, tehnicianul iberic a fost surprins de presa britanică sosind la stadionul Etihad într-un autoturism marca Nissan Leaf, al cărui preț este în jur de 30.000 de lire, adică 33.000 de euro.

Mașina, una 100% electrică, este cunoscută ca una dintre cele mai accesibile financiar din gama ei, scrie Digisport.ro.

”Guardiola, cu cea mai banală mașină dintre toți. Toți oamenii din echipa lui City au ajuns la stadion cu mașinile personale, înaintea partidei cu Arsenal. Pep conducea un Nissan electric mic, care avea și urme de lovituri în lateral”, a scris jurnalistul Joao Castelo-Branco, pe Twitter.

La un calcul simplu, mașina lui Guardiola costă un pic mai mult de jumătate din suma pe care antrenorul spaniol o câștigă într-o zi la Manchester City. 55.000 de lire (60.000 de euro) primește Pep în fiecare zi în care este tehnicianul grupării din Manchester.

În trecut, presa din Anglia a remarcat că Pep Guardiola nu este deloc cel mai abil șofer din lume. Din 2016, de când s-a mutat în Regat, antrenorul născut la Santpedor a distrus patru mașini, în valoare de 460.000 de lire sterline, adică 540.000 de euro.

El a făcut praf un Mercedes GLE de culoare neagră, în valoare de 80 de mii de lire, un Range Rover de 150 de mii, un Bentley argintiu de 200 de mii și un Mini Cooper de 30 de mii, potrivit The Sun.

Lu Martin și Pol Ballus, autorii volumui ”Orașul lui Pep: Construcția unei Superechipe”, chiar au scris despre ghinionul lui Guardiola la volan: ”Azi conduce Mercedesul său negru. Are o reputație de șofer nenorocos. Aceasta e a patra mașină pe care o are de când a venit la Manchester. Oglinzile laterale nu supraviețuiesc pentru mult timp. ‘A reușit’, de asemenea, să bage benzină în Range Rover-ul său pe motorină”.

”Guardiola se pricepe la multe lucruri, dar șofatul nu e unul dintre ele. S-a chinuit pe șosele din Manchester și a avut câteva incidente”, povestea un apropiat al lui Pep Guardiola.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here