Procedură disciplinară, inițiată pe numele lui Igor Popa, în urma plângerii lui Vlad Filat la Uniunea Avocaților

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 octombrie, 2020, 17:08 Etichete: ,

Membrii Comisiei pentru etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova (UAM) au decis, luni, 19 octombrie, de a iniția procedura disciplinară pe numele avocatului Igor Popa, în urma plângerii depuse de Vlad Filat – fost client al acestuia. Informația a fost confirmată de președintele UAM, Emanoil Ploșnița, care a precizat că „sunt temeiuri”.

S-a examinat astăzi plângerea domnului Filat și am decis intentarea procedurii disciplinare împotriva domnului Popa. Procedura disciplinară în fond va fi examinată la ședința următoare, ce a fost fixată pe data de 2 noiembrie, dacă până atunci nu va interveni nicio schimbare. Astăzi, Comisia a decis că sunt temeiuri privind intentarea procedurii disciplinare”, ne-a comunicat președintele UAM, Emanoil Ploșnița.

La 28 septembrie, Filat a anunțat că a depus două plângeri împotriva lui Popa, dintre care 2 la PG și una la UAM. Fostul premier al solicitat PG:

  • privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată;
  • în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului.

În cea de-a treia plângere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova, liderul PLDM a solicitat „examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”.

Filat s-a plâns pe fostul său avocat în contextul în care acesta a făcut mai multe dezvăluiri despre politician în cadrul unei emisiuni televizate.

Citiți și: Mese cu prieteni în penitenciar și cadouri de Crăciun. Ex-avocatul lui Filat spune că fostul premier avea o înțelegere cu Plahotniuc în schimbul tăcerii

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X