Cotidianul.md

Agriculturi din peste zece raioane și-au scos pentru a doua zi tehnica în stradă. Fermierii protestează concomitent în mai multe raioane între care Căușeni, Hâncești, Ștefan Vodă Telenești și Ialoveni și cer autorităților să-i despăgubească în totalitate, așa cum le-au promis acum două luni. Între timp, reprezentanți ai manifestanților din fiecare raion sunt în drum spre Chișinău, unde urmează să se întâlnească la ora 11:00 cu ministrul Agriculturii, Ion Perju, ca să discute despre revendicările lor.

Informația a fost oferită pentru Cotidianul.md de către Andrei Dânga, unul dintre organizatorii protestului, care a precizat că: „Sperăm să ne întâlnim și cu premierul, nu doar cu ministrul Agricultorii”.

Luni, agricultorii au reluat protestele, după o pauză de două luni.

Manifestanții se plâng că autoritățile le-au oferit despăgubiri în proporție de 50 la sută pentru orzul sau grâul afectat de secetă și grindină. Aceștia, însă cer și alocarea compensațiilor pentru porumb și floarea-soarelui, adică cel puțin 3000 lei pentru un hectar. În cazul în care nu vor fi auziți de guvernare, ei susțin că vor organiza proteste în masa.

Citește și: Revendicările agricultorilor care au inițiat un nou val de proteste

Încă în luna august, fermierii au anunțat că vor relua protestele, după ce au luat o pauza pentru ca să încheie lucrările agricole pe câmpuri. Atunci, fermierii, în mare parte din centrul și sudul țării, au protestat mai multe zile consecutiv în Capitală, nemulțumiți că autoritățile le-au întors spatele și nu le-au oferit ajutor în urma pierderilor colosale din acest an. Mai mult decât atât, protestatarii au cerut demisia ministrului Agriculturii, Ion Perju, dar fără rezultat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here