Eduard Ciobanu/Facebook

Vasile Colța, maestru emerit al Bulgariei și Moldovei de Judo și antrenorul principal al lotului național de judo, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut marți, 20 octombrie, de  către preşedintele Asociaţiei Presei Sportive din Moldova, Eduard Ciobanu. 

„În această noapte a decedat Vasile Colța, o legendă a judo-ului moldovenesc. Va rămâne pentru toți un model de dăruire, energie explozivă și inteligență. Datorită dumnealui această probă olimpică într-un stătuleț așa de mic cum este R. Moldova a avut parte de o dezvoltare fără precedent, iar judocanii noștri au devenit o forță de temut nu doar în Europa, ci și pe toate meridianele mapamondului. Drum lin, în sus spre Cer, Vasile Ilici! Dumnezeu să Vă odihnească şi să Vă aibă în pază! Sincere condoleanțe!”, a scris Eduard Ciobanu, pe pagina sa de Facebook.

În legătură cu moartea sportivului, și-au exprimat condoleanțele și reprezentanții Federației de Lupte din Republica Moldova: „O pierdere colosală pentru judo-ul moldovenesc și mondial. A avut un impact colosal în promovarea sportului de performanță, discipolii domnului Colța au cucerit medalii la Campionate Europene și Mondiale. Gândurile și rugăciunile noastre sunt pentru familia îndurerată, prieteni, discipoli și către toți care l-au cunoscut.
Dumnezeu să-l ordihnească în pace”.

Un mesaj de condoleanțe a fost publicat și pe pagina Primăriei Hîncești, raionul de baștină al renumitului sportiv.

„Colectivul Primărie și primarul Municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, aduc sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor domnului Vasile Ilie Colța – maestru emerit de Judo a lumii, antrenor principal al lotului național de judo, băștinaș al raionului Hîncești, multiplu premiant al multor campionate republicane, a fost cel care a dus faima Republicii Moldova în întreaga lume, cu trecerea în neființă a acestuia. Vă dorim putere și liniște sufletească”, se arată în mesajul Primăriei.

„A crescut o pleiadă de sportivi de performanță, printre care Victor Bivol, Sergiu Toma, Andrei Golban și Victor Florescu. Mai mult de 10 ani a fost antrenorul principal al lotului național de judo. Dumnezeu să-l odihnească în pace” –  este mesajul transmis de Comitetul Național Olimpic din Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here