Andrei Năstase

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase, susține că va fi „garantul independenței Justiției”, iar investigarea dosarelor de rezonanță îi vor fi în prim plan. Totodată, pretendentul la șefia statului dă asigurări că nu va accepta „nici un fel de artificiu juridic, atât din partea procurorilor cât și din partea judecătorilor”.

„Nu voi mai accepta, în calitate de președinte, nici un fel de artificiu juridic, atât din partea procurorilor cât și din partea judecătorilor, care să permită curățarea trecutului infracțional al unuia sau altuia. Așa cum, tergiversarea dosarelor penale, pe birourilor procurorilor și judecătorilor, mai ales a celor de rezonanță națională, nu va mai avea nici o scuză. Această practică va înceta imediat, iar cei plătiți din banii statului să facă dreptate, vor face dreptate. Cine se va împotrivi noilor coordonate profesionale impuse de președinte, va pleca rapid din sistem. Nimeni, absolut nimeni nu va mai interveni în actul de justiție. Eu voi fi garantul independentei Justiției. Dar nu voi accepta ca procurorii și judecătorii să nu-și facă treaba la timp. Nu există nici un motiv pentru care un dosar penal de rezonanță națională să stea în judecată ani de zile”, a declarat Andrei Năstase.

Candidatul electoral a mai adăugat că odată cu înscăunarea sa în funcția de președinte va „încuraja public, atât corpul procurorilor, cât și CSM, să se reorganizeze cu încredere și ireversibil în jurul principiilor și valorilor de drept”, iar polițiștilor și conducerii MAI va cere eliberarea din funcție a persoanelor corupte.

„Nu toți judecătorii și procurorii sunt corupți, motiv pentru care, știu sigur, tonul schimbării care va fi dat de președintele ales de întreg poporul. Voi cere tuturor polițiștilor și conducerii Ministerului de Interne să reluăm împreună, cu asumare, proiectul de eliberare a tuturor structurilor Poliției naționale de toate personajele corupte și compromise, de slujitorii actualului regim. Voi cere Poliției de Frontieră să revină cu fermitate la coordonatele mandatului oferit de mine, atunci când am fost ministru de interne, pentru eliminarea imediată a contrabandei la frontieră. Vom pune din nou Poliția în slujba poporului. Complet și ireversibil”, punctează Năstase.

Vezi și: Andrei Năstase: Am spus încă la alegerile locale că pentru campaniile lui Igor Dodon și ale lui Ion Ceban, lucrează ofițerii unor servicii secrete dinafara țării

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here