(VIDEO) Au așternut asfaltul, acum îl găuresc. Pe strada Albișoara, proaspăt reparată, a apărut o gaură adâncă de peste jumătate de metru

Autor: , in Actualitate / Social / 20 octombrie, 2020, 22:27

Pe strada Albișoara, proaspăt reparată, astăzi a apărut o gaură adâncă de peste jumătate de metru. Oamenii cred că lucrările sunt făcute necalitativ și dau vina pe autorități. Responsabilii nu au fost de găsit la telefon pentru un comentariu.

ANATOL FORNEA,REPORTER: „Chiar în mijlocul străzii, muncitorii au perforat astăzi această groapă. După cum putem observa, adâncitura are peste jumătate de metru. Lucrarea este semnalizată doar cu un con rutier, așa că șoferii mai puțin norocoși, pot da cu ușurință cu roata în ea”.

Atât conducătorii auto, cât și pietonii care astăzi au avut drum prin zonă, au rămas surprinși de peisaj. Oamenii cred că lucrările sunt făcute de mântuială, în contextul în care, asfaltul este găurit la câteva luni după ce a fost turnat.

„Pe timp de noapte e periculos, trebuie de pus ceva retrovizor. Deja pot să vă spun că nu mai am speranța că va fi gata la data de întâi așa cum au promis. Puține șanse să fie aduse până la capăt. Ca de obicei, cum se face la noi în țară”.

„De vreo două ori se fac lucrări și iată uitați-vă că nu e nimic bun absolut”.

„Tare rău lucrează, mai mult stau și dorm decât lucrează”.

Alții se mulțumesc cu puținul și spun că decat deloc, e bine cum este.

„Probabile pentru canalizare. Pentru că aceasta nu este strada finală de
asfalt”.

„Toate găurile care au fost făcute până acum ele toate au fost astupate după cum vedeți. De 30 de ani decând locuim pe Albișoara nu s-a făcut absolut nimic”.

Astăzi am surprins mai mulți muncitori în zonă. Pentru gaura făcută în mijlocul străzii, aceștia nu au avut o explicație. Muncitorii stau lângă groapă și evită să ofere oarecare explicații.

„-Puteți să ne spuneți, domnilor, despre această groapă? – Păi, acuș vor veni șefii, groapă, groapă, mare groapă…”.

„Nu știu eu, pe mine m-a trimis și gata”.

L-am contactat pentru o reacție pe viceprimarul Capitalei, Victor Chironda. Acesta ne-a recomandat să-l sunăm pe Ilie Ceban. Cel din urmă nu ne-a raspuns la telefon. Se întâmplă în condițiile în care, acum o lună, muncitorii au scos mai multe porțiuni de asfalt pentru a instala țevile de canalizare. Astăzi angajații firmei care se ocupă de reparație, încă interveneau pe segmentul respectiv.

Cei de la Exdrupo, responsabili de schimbarea țevilor, cred că drumul proaspăt renovat a fost găurit întrucât așa ar presupune tehnica de reparație.

„Posibil că e cum se face de obicei,se așterne stratul de bază, după asta se ridică fântânile la cota necesară. E un proces tehnologic și nu văd o problemă acolo”, a declarat directorul Exdrupo, Sergiu Tomiță.

Ieri, în cadrul ședinței de la Primărie, viceprimarul Ilie Ceban a declarat că termenul de dare în exploatare a străzii va fi prelungit.

„Conform aprecierilor inițiale este planificat pe 25 octombrie. Este în întârziere cu două săptămâni. Versiunea pesimistă este mijlocul lunii noiembrie”, a precizat viceprimarul Ilie Ceban.

Lucrările de reparație a străzii Albișoara au început în luna iulie. În acest sens, municipalitatea a alocat din buget 120 de milioane de lei.

Reporter: Anatol Fornea
Operator: Mihai Roadedeal

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X