Cazurile de intoxicație cu ciuperci, în creștere. 46 de persoane afectate doar într-o săptămână

Autor: , in Actualitate / Social / 21 octombrie, 2020, 20:21 Etichete:

Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci în rândul cetățenilor este în creștere. Doar în perioada 12 – 19 octombrie la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 100 solicitări pe motiv de intoxicație, dintre care 46 persoane au suportat intoxicații cu ciuperci.

În perioada menționată, în urma consumului de ciuperci au fost afectați 35 adulți și 11 minori. După acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital, echipele AMU au transportat la instituțiile medicale spitalicești 43 pacienți, dintre care 32 maturi și 11 copii.

La data de 19 octombie curent au fost înregistrate cele mai multe cazuri de intoxicaţie cu ciuperci – 12 solicitări. Au fost afectați 9 maturi și 3 minori, printre care și un copil de numai 4 ani.

Cazurile au fost întregistrate în următoarele localități ale ţării: în mun. Chişinău – 3 persoane; în mun. Bălți și orașele Călărași și Edineț câte 2 persoane. În raioanele Dubăsari, Hîncești și Briceni câte o persoană a suportat intoxicaţia cu ciuperci. Ulterior, 11 pacienți au fost transportați la spital pentru tratament specializat.

CNAMUP menționează că în perioada 12-19 octombrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a activat în regim non-stop, deservind 16.089 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 5969 pacienți, dintre care 5094 maturi și 875 copii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X