General Motors a prezentat pick-up-ul electric Hummer EV, care în versiunea de top este echipat cu trei motoare electrice de 1.000 de cai putere. Baterie are autonomie de peste 560 de kilometri și se încarcă cu până la 300 kW.

La capătul unei lungi campanii de marketing, General Motors a prezentat oficial Hummer EV. Cu această ocazie, constructorul american a resuscitat astfel brandul Hummer la 10 ani de la dispariția acestuia de pe piață, scrie Automarket.ro.

În ton cu vremurile, noul Hummer EV este un pick-up electric, însă acesta promite performanțe de top. Hummer EV păstrează o serie de caracteristici de design ale strămoșului său, însă adoptă o siluetă mai „curată” și mai modernă.

Partea frontală este dominată de o bandă luminoasă LED pe care este inscripționat numele Hummer, iar fiecare literă în parte este separată prin „sloturi” verticale.

La interior, Hummer EV iese în evidență prin sistemul de infotainment cu diagonala de 13.4 inch, care a fost dezvoltat pe platforma Unreal. Platforma Unreal este realizată de producătorul de jocuri video Epic Games și reprezintă un mediu software dedicat pe baza căruia pot fi dezvoltate jocuri video.

De asemenea, șoferul are la dipozitie un instrumentar de bord digital cu ecran de 12.3 inch.

Din punct de vedere tehnic, Hummer EV va fi echipat cu numeroase tehnologii pentru off-road, iar printre ele se numără Crab Mode și Extract Mode. Crab Mode este practic un sistem de direcție integrală, în timp ce Extract Mode este o suspensie adaptivă pe aer care permite o creștere a înălțimii suspensiei cu circa 149 mm în condiții dificile de drum.

În total, Hummer EV va fi disponibil în patru versiuni:

● Hummer EV Edition 1 are trei motoare electrice de 1.014 cai putere și un cuplu de 15.592 Nm. Valoarea cuplului este însă calculată de producătorul american la nivelul roții, într-un mod diferit de modul de calcul utilizat în Europa.
Publicația Car and Driver estimează că valoarea reală a cuplului este de circa 1.000 Nm.

Această versiune poate ajunge de la 0 la 96 km/h în aproximativ de 3 secunde, iar prețul de comercializare va fi de circa 113.000 de dolari. Autonomia oficială este de 563 de kilometri (standardul american EPA), iar bateria are sistem de 800 de volți și poate fi încărcată cu până la 300 kW. Vânzările vor începe în toamna anului 2021;

● Hummer EV 3X va avea trei motoare electrice de 800 de cai putere, în timp ce autonomia va fi de circa 483 kiloemtri (EPA). Această versiune va fi disponibilă din toamna anului 2022 pentru 100.000 de dolari;

● Hummer EV 2X va fi echipat cu două motoare electrice de 625 de cai putere și va avea autonomie de 483 de kilometri (EPA), iar lansarea va avea loc în 2023 la un preț de 90.000 de dolari;

● versiunea de bază Hummer EV 2 va avea două motoare electrice și o autonomie mai mică de 400 de kilometri (EPA), iar prețul va fi de 80.000 de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here