(UPDATE) 13 judecători din dosarul „Laundromat” au fost scoși de sub urmărire penală. Au rămas doi magistrați, între care unul mort

Autor: , in Actualitate / Justiție / 21 octombrie, 2020, 16:16

13 din cei 15 judecători care figurau în dosarul „Laundromat” au fost scoși de sub urmărire penală. Decizia a fost luată luna trecută de Procuratura Anticorupție, dar n-a fost făcută publică. Șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc, a declarat pentru Cotidianul.md că acuzarea a decis acest lucru, după ce a constatat lipsa elementelor unei infracțiuni. 

Ceilalți doi magistrați, care figurează acum în această cauză penală, sunt Victor Orândaș, anunțat în căutare, dar și Iurie Țurcan, decedat încă acum patru ani.

O parte dintre magistrații, care au scăpat de dosarul penal, vor să revină în funcții. Aceștia au depus cereri în acest sens la Consiliul Superior al Magistraturii.

Solicitările acestora urmează să fie examinate la ședința de săptămâna viitoare a CSM, au declarat reprezentanții instituției.

Acum patru ani, 15 magistrați au fost reținuți, pentru că ar fi emis hotărâri ilegale în dosarul spălării a aproape 20 de miliarde de dolari prin intermediul judecătoriilor moldovenești.

Printre magistrații vizați în unul dintre cele mai răsunătoare dosare „Laundromat”, se numără Serghei Gubenco, Iurie Hârbu, Garri Bivol, Serghei Popovici, Sergiu Lebediuc și Liliana Andriaş.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X