Termenul de aplicare a unor măsuri pe perioada stării de urgență, extins până la sfârșitul lunii curente

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 21 octombrie, 2020, 20:01

Cabinetul a prelungit în ședința de miercuri, 21 octombrie, termenul de aplicare a Regulamentului cu privire la achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19. Totodată, a fost extins și termenul de aplicare a unor măsuri pe perioada stării de urgență.

Astfel, achiziționarea bunurilor, efectuarea serviciilor și lucrărilor necesare în procesul de combatere a pandemiei vor putea fi făcute și după ridicarea stării de urgență în sănătate publică.

Totodată, Guvernul a extins până la 30 noiembrie, termenul de aplicare a unor măsuri pe perioada stării de urgență. Astfel, vor fi menținute dreptul la sporul lunar de până la 100% pentru angajații care muncesc în condiții de risc, achitarea indemnizației unice de 16.000 de lei angajaților instituțiilor medicale, care s-au infectat cu COVID-19.

Menționăm că până astăzi, 21 octombrie, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 68 791 cazuri, dintre care 833 doar în ultimele 24 de ore. În total, 49 702 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1 630 au decedat.

Amintim că Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită începând cu 1 octombrie. În baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii noului tip de coronavirus, în majoritatea raioanelor țării a fost declarat „Cod roșu”, în conformitate cu hotărârea nr. 33 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 28 septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X