Lucrătorii medicali infectați cu COVID-19 vor beneficia în continuare de indemnizațiile de 16 mii lei. Guvernul a extins termenul

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Economic / Social / 22 octombrie, 2020, 11:18 Etichete: , , ,

Angajații din sectorul medical care s-au infectat cu nou coronavirus în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, vor primi în continuare indemnizația unică de 16 mii lei. Guvernul a extins, în cadrul ședinței de miercuri, 21 octombrie, termenul de alocare a acestor indemnizații până la 30 pe noiembrie.

Prin urmare, Guvernul a decis să mențină acordarea în continuare a indemnizației unice în mărime de 16.000 de lei angajaţilor infectaţi cu Covid-19 ai Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, ai instituţiilor/subdiviziunilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Ministerului Apărării, al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, al instituţiilor medico-sanitare publice spitaliceşti, de asistenţă medicală urgentă prespitalicească, de asistenţă medicală primară.

De asemenea, prin decizia executivului a fost menținut dreptul la sporul lunar de până la 100% pentru angajații care muncesc în condiții de risc pentru sănătate în mărime de până la un salariu de bază personalului Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, al instituţiilor/subdiviziunilor medicale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, a Ministerului Apărării, a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, antrenat nemijlocit în acţiuni de prevenire, control şi tratare a infecţiei Covid-19; și în mărime de până la 50% din salariul de bază – personalului din centrele de plasament temporar pentru persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi (copii, adulţi) din gestiunea Agenţiei Naţionale Asistenţă Socială.

Prezenta Hotărâre va intra în vigoare la 1 noiembrie 2020.

Menționăm că până astăzi, 21 octombrie, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 68 791 cazuri, dintre care 833 doar în ultimele 24 de ore. În total, 49.702 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1.630 au decedat.

Amintim că Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită începând cu 1 octombrie. În baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii noului tip de coronavirus, în majoritatea raioanelor țării a fost declarat „Cod roșu”, în conformitate cu hotărârea nr. 33 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 28 septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X