Joblist

Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul organizării loteriei și pariurilor sportive, NGM Company, a venit cu precizări cu privire la declarațiile Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Reprezentanții companiei susțin că până în 2018, statul nu a avut niciun venit din activitatea Loteriei Moldovei, pentru că nu a existat activitate. În schimb, până în iunie 2020, statul, inclusiv întreprinderile în care are statut de fondator, a obținut venituri în sumă totală de aproximativ 68 de milioane de lei.

„Remarcăm că din 2012 și până la semnarea contractului cu NGM Company, statul nu a avut niciun venit din loterie. Mai mult, nu a existat nici activitate de loterie. Din momentul lansării activității de organizare a jocurilor de loterie, conform parteneriatului public-privat, în noiembrie 2018, până în iunie 2020, statul, inclusiv întreprinderile în care are statut de fondator, a obținut, potrivit estimărilor noastre, venituri în sumă totală de aproximativ 68 de milioane de lei. În același timp, SA „Loteria Națională a Moldovei”, doar în 2019 a avut un profit din jocuri de loterie momentană de aproximativ 9 de milioane de lei, fără să suporte cheltuieli”, se arată în comunicatul companiei.

Compania „NGM Company” subliniază că este o entitate de bună credință, care și-a început activitatea economică propriu-zisă în noiembrie 2018 și are în momentul de față aproximativ 50 de angajați. Activitatea NGM Company a fost verificată de către Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor, la sfârșitul anului 2019, fără să fie constată încălcări.

NGM Company remarcă că produselor de loterie se promovează la 13 posturi TV și 7 posturi de Radio din țară, iar singurul criteriu de selectare ține de audiență și nu de apartenență politică.

Mai mult, pe lângă investițiile făcute în dezvoltarea afacerii, cheltuieli de administrare, NGM Company este o întreprindere cu responsabilitate socială, susțin reprezentanții NGM, care a oferit ajutoare financiare pentru zeci de veterani și mii de familii din țară, afectate de pandemie.  

Amintim că Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat joi, 22 octombrie, într-un briefing de presă că Loteria Moldovei a prejudiciat statul cu sute de milioane de lei, iar pe acest caz procurorii au inițiat o cauză penală.

Potrivit șefului PG, investigațiile au relevat că anumiți factori de decizie ai Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), Agenției Proprietății Publice (APP), alte persoane deocamdată neidentificate, urmărind scopul facilitării unor agenți economici de a obține controlul în domeniul jocurilor de noroc, folosind intenționat situația de serviciu, ar fi creat premise pentru preluarea afacerii în beneficiul unui cerc restrâns de persoane, prin intermediul Loteriei Naționale a Moldovei, elaborând și promovând cadrul normativ necesar, precum și trucarea unor activități la nivel departamental și interdepartamental.

Raportând încasările din anii 2014 – 2015 la acest compartiment, rezultă că, pentru anii 2017-2019, bugetul public a ratat venituri de circa 400 milioane de lei, a spus Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here