Platforma DA a depus, joi, 22 octombrie, un denunț la Procuratura Generală (PG) pe numele lui Igor Dodon. Formațiunea îl acuză pe șeful statului în exercițiu de încălcarea Codului Penal. În reacție, staff-ul electoral al candidatului independent și susținut de socialiști declară că „cetățenii, pe 1 noiembrie, îi vor pune pe toți concurenții la locul lor”.

Platforma DA a depuns la Procuratura Generală un denunț privind „încălcarea flagrantă” de către Igor Dodon a articolelor 327 328, 37 din Codul Penal al Republicii Moldova, inclusiv crima de trădare de Patrie.

„Cel mai recent exemplu arată în ce stadiu de degradare se află Președinția Republicii Moldova, ca instituție și în ce mare pericol a ajuns Republica Moldova. Igor Dodon pare a fi o simplă marionetă aflată în mâinile celor care își bat joc de cetățenii acestei țări. Situația este extrem de gravă, iar deciziile pe care le voi lua imediat din calitate de președinte vor destructura toată această construcție externă care miroase tare urât a spionaj periculos, spionaj extern de toate culorile”, a declarat candidatul Platformei DA la prezidențiale, Andrei Năstase.

În reacție, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, Ludmila Munteanu, a precizat că „disperarea unor contracandidați nu are limite”.

„Disperarea unor contracandidați nu are limite. Cetățenii, pe 1 noiembrie, îi vor pune pe toți concurenții la locul lor, după merit și rezultate. Nu a mai rămas mult. Răbdare”, ne-a comunicat Ludmila Muntean.

Amintim că Centrul Dossier din Rusia și RISE Moldova au realizat o investigație în  care prezintă că în administrația Kremlinului ar exista un așa-numit „departament moldovenesc”, condus de colonelul Serviciului de Informații Externe rusesc, Igor Maslov, și ar avea drept scop controlarea din umbră a politicului din R. Moldova.

Aceeași investigație prezintă mai multe probe, potrivit cărora, rușii adunau informații despre lidera PAS, Maia Sandu, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, dar și despre liderul neformal al PSRM, Igor Dodon – toți actuali candidați la prezidențiale. Totodată, Igor Dodon, sub numele de „Kremlinovici”, ar fi coordonat, raportat și oferit informații secrete rușilor prin intermediul unui telefon Blackberry, ce ar fi fost utilizat de acesta până în anul 2017.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here