(VIDEO) Investigația „Kremlinovici”: Stoianoglo spune că PG nu se va implica în chestiuni politice

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / Prezidențiale 2020 / 22 octombrie, 2020, 10:55 Etichete: ,

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, susține că instituția pe care o conduce nu se va implica în chestiuni politice, atunci când a fost întrebat despre investigația realizată de Centrul Dossier din Rusia și RISE Moldova, care prezintă că în administrația Kremlinului ar exista un așa-numit „departament moldovenesc” ce ar avea drept scop controlarea din umbră a politicului din R. Moldova, iar Igor Dodon, sub numele de „Kremlinovici”, ar fi coordonat, raportat și oferit informații secrete rușilor.

„La începutul mandatului, eu am anunțat că Procuratura nu se va implica în chestiunile politice, mai ales în perioada electorală. Dar aceasta nu înseamnă că noi nu reacționăm la încălcările care, posibil, au fost comise de politicieni. Noi nu credem că prin Procuratură trebuie să fie rezolvate problemele politice. PG a fost un instrument principal pentru înlăturarea concurenților politici, economici în perioada statului capturat”, a precizat șeful PG.

Totodată, Alexandr Stoianoglo susține că PG nu dispune de informații precum că Igor Dodon ar fi emis rușilor anumite materiale secrete.

„Deocamdată, noi nu dispunem de informații că domnul Dodon în perioada când a exercitat funcția de președinte a prezentat oarecare materiale. Investigația de la RISE este o investigație jurnalistică, noi o luăm în considerație, dar, în afară de aceasta, noi acumulăm probe”, a mai adăugat procurorul general.

Amintim că Centrul Dossier din Rusia și RISE Moldova au realizat o investigație în  care prezintă că în administrația Kremlinului ar exista un așa-numit „departament moldovenesc”, condus de colonelul Serviciului de Informații Externe rusesc, Igor Maslov, și ar avea drept scop controlarea din umbră a politicului din R. Moldova.

Aceeași investigație prezintă mai multe probe, potrivit cărora, rușii adunau informații despre lidera PAS, Maia Sandu, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, dar și despre liderul neformal al PSRM, Igor Dodon – toți actuali candidați la prezidențiale. Totodată, Igor Dodon, sub numele de „Kremlinovici”, ar fi coordonat, raportat și oferit informații secrete rușilor prin intermediul unui telefon Blackberry, ce ar fi fost utilizat de acesta până în anul 2017.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *