(VIDEO) Stoianoglo anunță că a solicitat extrădarea lui Plahotniuc din Arabia Saudită, pe când oligarhul ar fi fost în Emiratele Arabe

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 octombrie, 2020, 09:58

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că instituția pe care o conduce a solicitat extrădarea lui Vladimir Plahotniuc și din Arabia Saudită, pe lângă Turcia și Cipru. Totuși, chiar dacă despre Turcia și Cipru presa a relatat că acolo s-ar fi aflat Plahotniuc în ultima perioadă, nu este clar de unde a apărut solicitarea în privința Arabiei Saudite.

În ultimele săptămâni, în presă au apărut informații precum că Vladimir Plahotniuc ar fi trecut, recent, prin Turcia, Cipru și Emiratele Arabe Unite. Dezvăluirea privind Emiratele Arabe Unite a fost făcută în cadrul emisiunii Secretele Puterii, de la Jurnal TV, la 30 septembrie. Acolo Plahotniuc ar fi avut o întâlnire cu oligarhul bulgar Vasil Bojkov, proprietarul Loteriei Naționale și a altor afaceri din Republica Moldova.

„În prima jumătate a lunii septembrie, pentru o perioadă scurtă, Vladimir Plahotniuc s-ar fi aflat și în Emiratele Arabe Unite. Acolo ar fi avut întrevederi cu o figură extrem de controversată – îl cheamă Vasil Bojkov și este mafiotul nr. 1 al Bulgariei, are numeroase dosare penale, inclusiv pentru asasinat și dare de mită. Bozhkov este astăzi proprietarul Loteriei Naționale a Moldovei”, susțin cei de la Jurnal TV.

În Emiratele Arabe Unite Plahotniuc deține compania Vanguard International, prin intermediul căreia a beneficiat de zeci de milioane de euro din companiile moldovenești Bass Systems și BB Dializă.

Citește și: (VIDEO) Morari: Plahotniuc a beneficiat de milioane de euro din Bass Systems

Iar la 22 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, procurorul general Alexandr Stoianoglo anunță că instituția pe care o conduce a trimis cerere de extrădare către Arabia Saudită, iar autoritățile din această țară l-au anunțat că Vladimir Plahotniuc nu se află acolo.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *