Foto: COTIDIANUL

Tânărul învinuit că și-ar fi ucis acum șase zile iubita va sta o lună după gratii. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana, după ce procurorii au înaintat un demers în acest sens. La ședință a participat și învinuitul, care a refuzat să răspundă la întrebările presei.

Acuzarea a declarat că a solicitat arestarea tânărului pentru ca acesta să nu poată influența martorii sau să încerce să distrugă probele.

„Învinuitul își menține declarațiile. Cum am spus anterior, recunoaște vina integral și conlucrează cu ancheta”, a declarat procurorul de caz, Marcel Șaban.

În timp ce procurorul a cerut plasarea tânărului după gratii, avocatul învinuitului a pledat pentru arest la domiciliu. Apărarea spune că va cere eliberarea clientului său și va contesta decizia în instanța superioară.

„Este sarcina apărării să conteste, ca să obțină o soluție cât mai favorabilă pentru client, dar decizia instanței era una așteptată. Eu nu pot să vă ofer detalii, pentru că este o etapă incipientă a urmării penale. Desigur, apărării îi sunt cunoscute unele circumstanțe, dar nu aș vrea eu să fiu acuzat de o scurgere de informație sau de o divulgare a datelor urmării penale”, a afirmat avocatul tânărului, Valentin Fediuc, pentru COTIDIANUL.

Vinerea trecută, tânărul de 18 ani și-ar fi înjunghiat cu un cuțit de bucătărie iubita cu doi ani mai mică într-un apartament închiriat din Capitală. Ulterior, acesta ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, potrivit procurorilor.

„Din motive pe care nu le cunoaștem, a renunțat la această idee. A lăsat și un bilet de adio, pe care a scris că îi pare rău de tot ce s-a întâmplat și dorește să fie cu fetița”, a spus Marcel Șaban, procuror în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Centru.

Corpul neînsuflețit al fetei a zăcut în jur de cinci zile în locuință, perioadă în care presupusul infractor a umblat pe străzile Chișinăului. El a fost reținut după ce sora victimei a alertat oamenii legii. Acesta s-a ales cu un dosar penal pentru omor intenționat și riscă detenție pe viață.

Cei doi iubiți se cunoșteau de un an, însă aveau o relație mai apropiată de patru luni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here