Italia a înregistrat un record de peste 19.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Autor: , in Actualitate / Externe / 23 octombrie, 2020, 21:18

Italia a înregistrat vineri 19.143 de noi infecţii de coronavirus, un salt cu mai mult de 3.000 în ultimele 24 de ore, potrivit The Guardian, transmite news.ro.

Regiunea nordică Lombardia, cea mai afectată în primul val al pandemiei, a raportat aproape 5.000 de noi cazuri, în timp ce Campania, în sud, 2.280.

Într-un mesaj video, vineri, preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, a cerut o altă izolare totală în timp ce a arătat publicului radiografia a plămânilor unei persoane de 37 de ani. „Fără asistenţa medicală de la terapie intensivă, ar fi murit”, a spus el.

Internările la terapie intensivă în Italia s-au dublat în ultimele 12 zile, ajungând la 1.049.

„Suntem la un pas de tragedie”, a adăugat De Luca. „Să închidem total, avem nevoie de măsuri drastice”.

Guvernul lui Giuseppe Conte ia în considerare noi măsuri restrictive, care ar putea fi anunţate în weekend, dar vineri premierul a exclus o carantinare totală.

Mai mult de 100 de cercetători au semnat o petiţie prin care cer guvernului să acţioneze rapid. „Ne exprimăm îngrijorarea profundă cu privire la situaţia actuală a răspândirii Covid-19. Luarea unor măsuri acum este necesară pentru a proteja economia şi locurile de muncă”.

Au fost 91 de morţi vineri, totalul deceselor fiind de 37.000.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X