MECC: 2500 de laptopuri urmează să fie distribuite instituțiilor de învățământ. Alte 680 vor ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul anului

Autor: , in Actualitate / Social / 23 octombrie, 2020, 19:16

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a recepționat 2500 de unități de tehnică de calcul, care urmează să ajungă în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Tehnica de calcul a fost procurată datorită alocării de către Guvernul Republicii Moldova a sumei de 20 de milioane de lei, anunță MECC într-un comunicat de presă.

Cele 2500 de unități de tehnică de calcul sunt de model LAPTOP HP 255G7/Optical USB, Mouse/Adapter HDMI-to-VGA/.

Repartizarea calculatoarelor se va realiza în baza unei Hotărâri de Guvern elaborate de MECC.

„Având în vedere că laptopurile vor fi destinate nu pentru laboratorul de informatică, dar pentru elevii și cadrele didactice pentru a asigura accesul la studii atât în contextul desfășurării învățământului la distanță/online, cât de în alte scopuri educaționale, mecanismul propus pentru repartizarea tehnicii de calcul ține de coeficientul obținut din raportul numărului total de elevi și cadre didactice per raion și pe țară”, transmite instituția.

Conform MECC, urmare a licitației, din cele 20 de milioane de lei, sumă acordată de Guvernul Republicii Moldova, s-au format economii, astfel încât a fost posibilă anunțarea licitației pentru alte 680 de laptopuri, care urmează să ajungă în Republica Moldova până la sfârșitul anului 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X