Putin anunță că îl susține pe Dodon în alegeri și se întreabă, manipulatoriu, „cine cumpără vinul moldovenesc”

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 octombrie, 2020, 08:31

Președintele rus, Vladimir Putin, și-a anunțat joi susținerea deschisă pentru Igor Dodon, în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, manifestându-și speranța că cetățenii moldoveni vor aprecia la „justa valoare” rolul lui Dodon în restabilirea relațiilor cu Rusia.

„Sperăm foarte mult ca la următoarele alegeri din Moldova, poporul moldovean să aprecieze eforturile pe care le face actualul președinte al Moldovei pentru a construi relații cu Rusia”, a declarat Putin, răspunzând joi la întrebările participanților la clubul de discuții Valdai.

Putin susține că Moscova urmărește „cu atenție” ce se întâmplă în jurul Moldovei și cunoaște necesitățile statului atât în ​​vederea dezvoltării democrației cât și a economiei.

„Cine cumpără vin moldovenesc? Se cumpără vin moldovenesc în Franța? Cine are nevoie de el pe piețele europene? Nu există piață de desfacere nici măcar pentru producția lor. Nici măcar cei din UE nu au ce face cu vinul lor, sunt nevoiți să-l arunce”, a mai spus Putin, citat de TASS.

Mai mult, potrivit liderului de la Kremlin „și alte sectoare ale economiei sunt atât de conectate cu Rusia încât pur și simplu nu pot supraviețui altfel. Până în prezent, în orice caz, această producție nu este cerută nicăieri în afară de piața rusă”.

Declarațiile lui Putin privind exporturile Republicii Moldova sunt însă total manipulatorii, în condițiile în care peste 65% din exporturi merg în UE, iar în Rusia ajung sub 8%.

Mai mult decât atât, în 2019 Rusia a fost abia al 3-lea importator de vin moldovenesc după cantitate, în urma României și Poloniei, și abia al 5-lea după preț, fiind depășită și de China și Cehia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X